Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εμπόδιο η μητρότητα για τους επενδυτές


Τι κι αν είναι δεκάδες χιλιάδες σήμερα τα νέα ζευγάρια που κάτω από την ανασφάλεια, την ανεργία, την ημιαπασχόληση, την απληρωσιά, την ακρίβεια και τη φορολεηλασία δυσκολεύονται να αποφασίσουν να κάνουν οικογένεια. Καθώς φαίνεται η μητρότητα δεν είναι «ελκυστική» για τους επενδυτές, αποτελεί εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα.
Αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση για κατάργηση του επιδόματος τοκετού σε όσες αποφασίζουν να γεννήσουν σε μαιευτήριο, αλλά και από την απαράδεκτη και αισχρή πρόταση της υφυπουργού της ΔΗΜΑΡ, Φ. Σκoπούλη, η οποία ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας ούτε λίγο, ούτε πολύ πρότεινε οι εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα που επιλέγουν να κάνουν οικογένεια να βγαίνουν στην εφεδρεία.
 Πρόκειται για εξόφθαλμη προσπάθεια κατάργησης ακόμη και των ελάχιστων εναπομεινάντων δικαιωμάτων για την προστασία της μητρότητας. Η ήδη πάγια πρακτική της «ποινικοποίησης» της μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα με σωρεία απολύσεων εγκύων που ολοένα και πυκνώνουν, έρχεται τώρα να επεκταθεί και στο δημόσιο τομέα.
 Καλούμε την εργατική τάξη, τις λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια να καταδικάσουν αυτήν την προσπάθεια. Τους καλούμε να δώσουν αγώνα για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας, για την επέκταση της άδειας μητρότητας, για αύξηση στα επιδόματα λοχείας και μητρότητας, για την επαναφορά του επιδόματος τοκετού στα 1.000 ευρώ για όλες τις γυναίκες. Να αγωνιστούν για δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.
Γραμματεία Γυναικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: