Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Απειλούν τα σχολεία με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς!

Το είδαμε κι αυτό! Το ΙΚΑ απειλεί σχολεία με κατασχέσεις, γιατί έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές! Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του υποκαταστήματος Αργοστολίου Κεφαλονιάς του ΙΚΑ προς το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου γράφονται τα παρακάτω:
«Σας πληροφορούμε ότι στην υπηρεσία μας έχει βεβαιωθεί σε βάρος σας το παρακάτω ποσό από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ. Παρακαλούμε να προσέλθετε για ρύθμιση ή εξόφληση της οφειλής σας εντός 15 ημερών από την παραλαβή της παρούσας. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/74 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κλπ.) προκειμένου να εισπραχθεί η απαίτηση του Ιδρύματος»!!!

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης σε ανακοίνωσή της για το θέμα αναφέρει πως «οι απειλές εκτοξεύονται στο όνομα καθυστερήσεων στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αναπληρωτών και ωρομισθίων που είχαν εργασθεί στα σχολεία. Η καταβολή όμως των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται ταυτόχρονα με την καταβολή των χρημάτων για τη μισθοδοσία και οι πολύμηνες συχνά καθυστερήσεις βαραίνουν αποκλειστικά την εκάστοτε κυβέρνηση»! Με λίγα λόγια, το ΙΚΑ ζητά τις εισφορές απ' τους καθυστερημένους μισθούς των εργαζομένων. Στην προκειμένη περίπτωση ο εργοδότης που καθυστέρησε τις πληρωμές είναι το κράτος!
Το θέμα είναι πως όλα τα παραπάνω δεν είναι ένας παραλογισμός, αλλά συνειδητή επιλογή. Οπως εξηγεί η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, «η πολιτική του "αποκεντρωμένου σχολείου", στο οποίο δόθηκαν κωδικοί και μητρώα εργοδότη στο όνομα της "ευελιξίας" και της "αμεσότητας" στη διαχείριση, οδηγεί στο να αντιμετωπίζεται το ίδιο το σχολείο σαν κακοπληρωτής εργοδότης. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χθες, του συνασπισμένου μαύρου μετώπου σήμερα, μεταθέτουν την ευθύνη. Κάτι παραπάνω: Αξιοποιούν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, όπως τη συστηματική μη καταβολή των δεδουλευμένων στους ελαστικά εργαζόμενους στην εκπαίδευση, για να οδηγήσουν τα σχολεία σε επίσημη χρεοκοπία ακόμη και σε ξεπούλημα των υποδομών τους. Ολα στη γραμμή των ιδιωτικοποιήσεων και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας»!
Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης ζητά:
  • «Να ανακληθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο που μετατρέπει το σχολείο σε "αυτόνομο εργοδότη".
  • Να καταβάλλει τακτικά και χωρίς καθυστερήσεις η κυβέρνηση τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους (αναπληρωτές, ωρομισθίους, καθαρίστριες κλπ.).
  • Να μην αποδεχθούν οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθυντές την επιβολή κανενός προστίμου. Εδώ και τώρα να διαγραφούν τα πρόστιμα και να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης, πλειστηριασμού».
Σημειώνει πως «το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι της πλουτοκρατίας και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν προς τους εργαζόμενους, τα σχολεία, τους μαθητές το οποίο και διεκδικούμε να μας καταβληθεί το ακέραιο». Η ΕΛΜΕ, επίσης, καλεί στη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για αύριο (με στάση εργασίας), για το θέμα της εφεδρείας. Στη συνέλευση θα συζητηθεί και το παραπάνω θέμα
Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου καλοί ! Εσείς ακόμη "κοιμόσαστε" τον ΥΠΝΟ του ΔΙΚΑΙΟΥ, εσείς ακόμη ΖΕΙΤΑΙ στον κόσμο που σας έχει ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ το ΒΟΘΡΟΔΗ και ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ! ΕΣΕΙΣ προσπαθείται να βρείται της ΓΩΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ της ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ! Ε, λοιπόν ΨΑΞΤΑΙ ! Εν συντομία: α) Ο όρος "οι ΑΓΟΡΕΣ" είναι πλαστός και προδοτικός για την διατύπωση του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΑΜΑΤΑ/ΜΟΝΤΕΛΑ ! β) Την ΧΩΡΑ, την ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ (ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ) σαν μια ... ΕΤΑΙΡΕΙΑ ! Και όπως μια Εταιρεία έχει ΠΑΘΗΤΙΚΟ στην ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, έτσι και η Ελλάδα ! Γίνονται "απολύσεις", "περικοπές", "μετατάξεις" κ.ο.κ. ! Τα τμήματα της ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που μπορούν να είναι ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ τα ... ΔΙΑΣΠΟΥΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ και τα ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΝΑΙ, τα κάνουν ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΑ με άλλες ΔΙΕΥΝΘΥΝΣΕΙΣ ! ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ !! Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΛΛΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είναι οι .."Εργαζώμενοι", ας ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ Δουλεία ΣΕ ΑΛΛΕΣ ... "ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" ! Ο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ... ΝΟΥΜΕΡΟ (Bar Code) ! Φιλάκια Φιλαράκια ... Φούφουτοι !