Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Υπό την απειλή της απόλυσης 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι

 Aπό iefimerida
Η δαμόκλειος σπάθη της αξιολόγησης περιμένει 700.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στο «μικροσκόπιο» των ιδιωτικών φορέων και του ΑΣΕΠ μέσα στο 2012.
Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το κράτος θα πρέπει να ξεκινήσει σύντομα μια κολοσσιαία διαδικασία αξιολόγησης για όλες τις υπηρεσίες του αλλά και τους 700.000 δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτό. Στο τιτάνιο αυτό έργο, που κανείς δεν ξέρει αν και πως θα ολοκληρωθεί, θα κληθούν να βοηθήσουν ιδιώτες, ο ΑΣΕΠ και οι... Γάλλοι, καθώς αυτό προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το υπουργείο με την Γαλλία και την Task Force του κ. Ράιχενμπαχ.

Επίσημος στόχος του υπουργείου είναι να αναβαθμιστεί η δημόσια διοίκηση και να παταχθεί η διαφθορά και η γραφειοκρατία αλλά στην πραγματικότητα ο στόχος είναι ο περιορισμός του δημοσίου σε ένα πολύ μικρότερο σχήμα με κατάργηση οργανικών θέσεων που θα οδηγήσουν, πιθανώς, σε χιλιάδες απολύσεις. Την πιο επισφαλή θέση σε αυτή τη διαδικασία φαίνεται πως έχουν οι εργαζόμενοι εκείνοι που θεωρούνται χαμηλών τυπικών προσόντων, δηλαδή είναι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε ο «οδικός χάρτης» για την αναμόρφωση του Δημοσίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, είπε ότι η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει πρώτα με τις υπηρεσίες και έπειτα θα συνεχιστεί με το ίδιο το προσωπικό, όπου θα κριθεί ποιοι θα απολυθούν τελικά. Ο κ. Ρέππας μίλησε για ανάγκη δημιουργίας ενός επιτελικού κράτους, που θα είναι μικρότερο, ευέλικο και λιγότερο διεφθαρμένο, χαρακτηρίζοντας το όλο εγχείρημα ως τη «μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων».
Πρέπει να σημειωθεί ότι η περικοπή οργανικών θέσεων που θα αποφασιστεί με την αξιολόγηση δεν συνεπάγεται αναγκαστικά και ισοδύναμες απολύσεις. Όπως είπε ο Δημήτρης Ρέππας κανένας δεν έχει ζητήσει επισήμως απολύσεις. Σε όσες υπηρεσίες καταργηθούν, οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν αλλού και θα περιμένουν μετά να έρθει η σειρά τους για αξιολόγηση, οπότε και θα κριθεί αν θα μείνουν ή όχι στο Δημόσιο.
Το περίεργο είναι ότι η μέθοδος της αξιολόγησης δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Ο Δημήτρης Ρέππας περιορίστηκε να πει ότι θα ξεκινήσει από τα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του υπουργείου Οικονομικών, ενώ δεν απέκλεισε να κληθούν να «βοηθήσουν» και ιδιωτικοί φορείς, αφού προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία και πάντα υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Όλα δείχνουν πάντως ότι ο κύβος ερρίφθη για μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται η κυβέρνηση. Απλώς το όλο εγχείρημα θα καλυφθεί με τον μανδύα της αξιολόγησης. Άλλωστε ο στόχος για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150 χιλιάδες μέχρι το 2015, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί μόνο από συνταξιοδοτήσεις

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είτε σας αρέσει είτε όχι, σαυτήν την Χώρα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ της ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ και ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ σαυτήν την Χώρα βασίζονται στο τρίπτυχο: Ανθελληνισμός, Εφιαλτισμός και Σατανισμός ! Την Χώρα αυτή την ΚΡΑΤΟΥΝ στην ΖΩΗ μόνο το φιλότιμο των Ελλήνων, του Ελληνικού Λαού ! Αυτό το βοθρόδες τρίπτυχο των ΘΕΣΜΩΝ, επιζεί με της πλάτες των ΞΕΝΟΝ, φτιάχνωντας και πολιτικές βοθροπαράγκες της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, του ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑ/Ελληναράδες (Σιωνιστική αντίληψη-ΜΗ Ελληνική) και άλλα ξένα μη ταυτόσημα με την Ελληνική μας Παιδεία! ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ και ως προέκταση αντικειμένικα εκ συναγωγής (μουσική ορολογία) οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ των ΘΕΣΜΩΝ, διέπωνται από ΚΑΘΑΡΑ-ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που τα εφαρμόζουν στην πράξη (απόδειξη: Το σήμερα είναι προέκταση του χθές), δικαιολογίες για τους Λειτουργούς των ΘΕΣΜΩΝ δεν πρέπει να υπάρχουν και ούτε υπάρχουν! ΜΕΤΟΧΟΙ και ΣΥΝΜΕΤΟΧΟΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΙ ! ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ !!! Η άλλη (η ... "κλασική) ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !!! ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!