Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η άλλη όψη της προπαγάνδας

Πριν και κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, από διάφορα γνωστά κανάλια διοχετεύονταν σχόλια και «εκτιμήσεις» για τη στάση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Ανάμεσα στα πολλά που γράφτηκαν, ήταν ότι το ΠΑΜΕ «προστάτεψε πάλι το κοινοβούλιο, αφού τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις του αποχώρησαν από το σημείο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη». Αλλοι έλεγαν ότι η σημερινή περικύκλωση της Βουλής λειτουργεί σαν «μαξιλάρι» για το κοινοβουλευτικό σύστημα, αφού το ΠΑΜΕ δεν έχει σκοπό να εμποδίσει τους βουλευτές να φτάσουν στη Βουλή. Παρόμοια είχε γράψει το «Βήμα» την περασμένη Κυριακή, παρουσιάζοντας προβοκατόρικα την περιφρούρηση που έκανε το ΠΑΜΕ στην απεργιακή του συγκέντρωση, στις 5 Μάη 2010. Αλλοι πάλι, φώναζαν τις προάλλες από τις τηλεοπτικές συχνότητες των αστών ότι το ΚΚΕ έπαψε πλέον να συνεννοείται με τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, όπως έκανε στο παρελθόν, κι αυτό είναι που ανησυχεί ιδιαίτερα το αστικό σύστημα.
Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των σχολίων, είναι να παρουσιαστεί το ΚΚΕ σαν κόμμα «συστημικό», που διατηρεί εξαρτήσεις από το αστικό πολιτικό σύστημα και γι' αυτό δεν μπορεί να οργανώσει αποτελεσματικά την πάλη του λαού εναντίον του. Είναι η άλλη όψη της προβοκάτσιας ότι το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος επιδιώκουν τυφλή βία και «μπάχαλο», για να ευδοκιμήσει η επανάσταση, όπως προκλητικά γράφουν συχνά πυκνά οι αστικές εφημερίδες. Τι είναι αυτό που τους φοβίζει; Το γεγονός ότι το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, έχουν την ικανότητα να οργανώνουν την εργατική τάξη και να περιφρουρούν από τους κάθε είδους προβοκατόρικους μηχανισμούς του συστήματος όλες τις μορφές πάλης που αποφασίζει συλλογικά το κίνημα. Τους εξοργίζει το γεγονός ότι η στρατηγική γραμμή του ΚΚΕ, το πλαίσιο πάλης του ταξικού κινήματος, συσπειρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους του μόχθου. Οτι ολοένα και περισσότεροι, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, βλέπουν τις εκτιμήσεις του Κόμματος να επιβεβαιώνονται και στήνουν με μεγαλύτερη προθυμία το αυτί τους για να ακούσουν τις θέσεις του.
Ξέρουν ότι η χειραφέτηση των λαϊκών συνειδήσεων από την κυρίαρχη πολιτική, αν συναντηθεί με τη στρατηγική του ΚΚΕ, μπορεί να τους ξετινάξει, να τους ανατρέψει. Γι' αυτό προσπαθούν να απαξιώσουν το ΚΚΕ στα μάτια λαϊκών ανθρώπων που δείχνουν τάσεις ριζοσπαστικοποίησης και αναζητούν λύσεις στην κατεύθυνση της ριζικής ρήξης με την αστική πολιτική και το σύστημα της εκμετάλλευσης. Για να εμποδίσουν αυτόν τον κόσμο να συναντηθεί με το ΚΚΕ, προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν κόμμα συστημικό, μέρος δηλαδή του προβλήματος και όχι όχημα για τη λύση του, που σήμερα ταυτίζεται με το εμπόδισμα των μέτρων και την πάλη για λαϊκή εξουσία και οικονομία. Ο λαός να μην τσιμπήσει στην άθλια προπαγάνδα τους. Οσο πιο ισχυρό γίνεται το ΚΚΕ, τόσο θα μεγαλώνει η δικιά του δύναμη. Οσο βαθαίνει η ταξική οργάνωση και η λαϊκή συμμαχία, τόσο θα μεγαλώνει ο φόβος τους για την ανεξάντλητη δύναμη του λαού, που θα φέρει τα πάνω κάτω.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ                                                                                                                 Π.

1 σχόλιο:

kalman είπε...

Το κακό είναι ότι ήδη έχουμε έναν νεκρό 53ετων της περιφρούρησης