Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αντικομμουνιστικός οχετός από τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη

Αντικομμουνιστικός οχετός από τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη, σε πρόσφατη μεσημεριανή εκπομπή στο «Ράδιο 9». Τι είπε; Οτι «η σημερινή ηγεσία είναι ίδια με την ηγεσία του Τυρίμου, που έστησε ο Μανιαδάκης, με την ασφαλίτικη Προσωρινή Διοίκηση». Τέτοια χοντροκομμένη προβοκάτσια, που θυμίζει πράγματι γκεμπελίστικη μέθοδο, εκστόμισε για την ηγεσία του ΚΚΕ. Αυτός ο αντικομμουνιστικός ζήλος του συγκεκριμένου περιπλανώμενου επιστήμονα θυμίζει προπαγάνδα των επιτελείων της Ασφάλειας της εποχής του Μανιαδάκη και του μετεμφυλιοπολεμικού κράτους. Ο συγκεκριμένος περιφέρεται ανά την Ελλάδα και προπαγανδίζει για μια δήθεν φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Αλλά όταν ένας αντικομμουνιστής εμφανίζεται ως «φίλος» του λαού, είναι επικίνδυνος. Για το λαό. Δεν ξέρουμε πού ακριβώς δίνει εξετάσεις, αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη τοποθέτηση τον κατατάσσει στους πιο αντιδραστικούς προπαγανδιστικούς μοχλούς των αστών. Είναι σπουδαίο εργαλείο για τα επιτελεία και τις υπηρεσίες των καπιταλιστών, ενάντια στο εργατικό κίνημα.

***
Τι άλλο είπε; «...Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι βολεμένοι, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην παραγωγή, νοιάζονται μόνο για τη θεσούλα τους, τις καρέκλες τους, που είναι εξασφαλισμένες από την κρατική χρηματοδότηση που παίρνουν από το αστικό κράτος», «κάνουν επαναστατική γυμναστική στα ουζερί». Οτι «το ΚΚΕ είναι ο πρώτος που εφάρμοσε το Μνημόνιο και έκανε απολύσεις σε απλούς εργαζόμενους που έλεγαν τη γνώμη τους χωρίς να πειραχτούν οι γραφειοκράτες»... Ολα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα καινούργιο απ' αυτά που τα αστικά επιτελεία, πρώτ' απ' όλα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑ.Ο.Σ. επεξεργάζονται, και αναπαράγουν διάφορα αστικά ΜΜΕ. Φαίνεται ότι ανάμεσα στ' άλλα που λέει και κάνει για να σώσει τάχα το λαό από την «κρίση χρέους», γίνεται μέρος και του οπλοστασίου του αντικομμουνιστικού πολέμου για να του ζεσταίνει τη δική του θεσούλα το σύστημα. Για τα υπόλοιπα, περί δουλειάς στην παραγωγή, περί επαναστατικής γυμναστικής, περί γραφειοκρατίας κλπ..., στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί... Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτή είναι η κατάντια όσων εγκατέλειψαν προ πολλού την ταξική πάλη, αν ποτέ την πίστευαν, και έχουν περάσει στο αντίπαλο των εργατών ταξικό στρατόπεδο. Δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά που κάνει ο περί ου ο λόγος αντιΚΚΕ δουλειά. Τώρα έφτασε και στο χυδαίο αντικομμουνισμό.
***
Γιατί όμως αυτή η αντικομμουνιστική επίθεση; Γιατί, όπως είπε, η ηγεσία του ΚΚΕ «δεν βλέπει την ανάγκη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα», «αγώνα κατά της κατοχής» και της ανάγκης να φτιαχτεί «κυβέρνηση πατριωτική, που θα σώζει τη χώρα». Τώρα τι να πούμε... Αγώνα για την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας κάνει, όπως λέει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. Αγώνα κατά της κατοχής κάνει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, κάνουν και άλλοι για να σωθεί η χώρα. Μόνο που ο επιστήμονας, που λέει ότι είναι και μαρξιστής (!), ξέρει πολύ καλά ότι σωτηρία της χώρας, γενικά, δεν υπάρχει. 'Η το κεφάλαιο θα σωθεί ή η εργατική τάξη και ο λαός. Αλλά αυτό δεν το ακουμπά... Μιλά γενικά για σωτηρία της χώρας, όπως και οι αστοί, χωρίς να προτείνει διέξοδο, ή μάλλον προτείνει τέτοια πολιτική, που επιζητά και ένα τμήμα της πλουτοκρατίας, όπως: «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές για να βρεθεί ποιο μέρος του χρέους είναι επαχθές, και μπορούμε να επιστρέψουμε στη δραχμή για να αναπτυχθεί γενικώς η ελληνική οικονομία και να μην είναι τριτοκοσμική χώρα». Δραχμή θέλει και μια μερίδα του κεφαλαίου. Επαναδιαπραγμάτευση ζητά π.χ. και η ΝΔ, αλλά εντός ευρωζώνης. Το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση συζητώντας για την αναδιάρθρωση. Αναγνωρίζει το χρέος, έστω όχι και ολόκληρο, που σημαίνει ότι αυτό που αναγνωρίζει δε διαφωνεί να πληρωθεί και θα πληρωθεί από το λαό. Μιλά για κατοχή, που σημαίνει ότι «βγάζει λάδι» την αστική τάξη, το κεφάλαιο, που δημιούργησαν το χρέος, την αλληλοδιαπλοκή τους με άλλες καπιταλιστικές οικονομίες και την ανισομετρία, αλλά και τον καπιταλισμό που γεννά οικονομικές κρίσεις. Και που δεν τις ξεπερνά χωρίς την ανατροπή του. Και επειδή τα ξέρει ολ' αυτά, αλλά είναι ταγμένος με το κεφάλαιο, επειδή αυτή η γραμμή που προβάλλει ως σωτηρία του λαού είναι η άλλη όψη της σκλαβιάς του και αποκαλύφθηκε, ξεσπάθωσε αντικομμουνιστικά.
Ριζοσπάστης                                                                                                                Κ. Ι

14 σχόλια:

Bill είπε...

Αναφέρεται στο κείμενο:Αλλά όταν ένας αντικομμουνιστής εμφανίζεται ως «φίλος» του λαού, είναι επικίνδυνος.

Και ρωτώ: Δηλαδή μόνο οι κομμουνιστές μπορούν να εμφανίζονται ως οι φίλοι του λαού; Αν και υπερασπίζομαι το ΚΚΕ αυτές οι γενικεύσεις δεν μου αρεσουν.

Φιλικά Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

RED.ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ . ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ . Ο Κ ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ Η ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΠΙΤΙΔΕΣ . ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΟΨΕ ΚΑΘΕ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΟΡΕΙΣΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ . Α) ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ ΠΕΡΙ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ (ΕΦΑΡΜΟΣΗΜΗ ΣΤΗΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ) ΤΟΤΕ ΔΕΧΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΩΣΤΟ ?Β)ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΔΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΗ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΥΜΑΤΟΣ Γ)ΠΟΙΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΩΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 Η 30 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ Ι ΟΙΚΟΝΟΠΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ?ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ? ΜΑ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΑΡΒΑΡΟ ΣΥΣΤΥΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ)Η ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΥΜΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ !ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΣΩ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΙΟ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΑΠΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΥΜΑΤΟΣ .ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΡΗΣΗ-ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΕΙΝΑΝ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΠΧ ΠΑΝΚΑΛΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΣΙΠΡΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

Μαρξιστής, κομμουνιστής, αριστερός, επαναστάτης, αντικαπιταλιστής, οικολόγος, αλτρουϊστής, σκεπτόμενος, μαχόμενος ή ό,τι άλλο θέτε βάλτε, είναι μόνο το μέλος του ΚΚΕ και ο φορέας-κόμμα αυτού, το κατέχον τη μια και μοναδική αλήθεια;
Και γω ο κουτός που νόμιζα πως κομμουνιστής και όλα αυτά τα λοιπά, είναι όποιος είναι ταξικός σύντροφος με τον άλλο, σύμμαχος για το καλό του ανθρώπου.
Για το κοινό καλό.
Λάθος θάκανα.
Μάλλον για το καλό του κόμματος πρόκειται (όποιο κόμμα και νάναι αυτό)!

Ανώνυμος είπε...

RED . ΜΑΛΛΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ. ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΑΙ Β ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΩΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΚ .ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ . ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ ΘΡΥΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΑΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λέω κι εγώ φίλε μου.
Κι όμως, μην τυχόν και κάνει κάποιος κριτική. Κι αν είναι και καλοπροαίρετη, ακόμα χειρότερα.
Στο πύρ το εξώτερο.
Αυτό βλέπω τώρα και με τον Καζάκη.
Όσο έλεγε όσα έλεγε, δεν ήταν ούτε περιπλανώμενος οικονομολόγος, ούτε όργανο του κεφαλαίου, ούτε αντικομμουνιστής, ούτε τα κέρατά του.
Μόλις είπε να τα χώσει λίγο στο κόμμα για την τακτική και να παρομοιάσει εποχές, έγινε όλα αυτά.
Και ρωτώ εγώ ο άσχετος.
Υπόθεση εργασίας κάνω.
Τι με διαβεβαιώνει πως η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ δεν είναι όργανα του κεφαλαίου;
Επειδή κατέχουν την σφραγίδα του κόμματος;
Επειδή καταγγέλουν τον καπιταλισμό;
Κι ο Καζάκης τον καταγγέλει.
Κι το ΠΑΣΟΚ το ίδιο έλεγε πριν γίνει κυβέρνηση. Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου τα ίδια.
Ακόμα κι ο Καρμανλής ο νεώτερος που μίλησε για πέντε νταβατζήδες.
Από καταγγελίες χορτάσαμε.
Εγώ αυτό που είδα σ ό,τι είπε ο Καζάκης, είναι μια κριτική για το πως βλέπει κάτι απ τη σκοπιά του.
Και μάλλον μια απογοήτευση, γιατί μάλλον άλλα φανταζότανε και περίμενε απ το κόμμα κι ας μην είναι μέλλος του.
Τιιιιιι;;;;;;;;;;
Τόλμησε να μιλησει;
Στην πυρά.
Και να παραβλέψουμε πως σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο μέσα απ τα κείμενά του στο ποντίκι κι αλλού, έδωσε να καταλάβει πολύς κόσμος που δεν διαβάζει ριζοσπάστη, που δεν ακολουθεί το ΚΚΕ ή δεν ακούει το τι λέει η Παπαρήγα, το τι είναι και το τι του κάνει ο καπιταλισμός.
Όσον αφορά το ποιός είναι σύντροφός μου και ταξικός σύμμαχός μου φίλε μου, δόξα τον Βλαδίμηρο, μπορώ να το κρίνω και δεν χρειάζομαι κανενός είδους μπροσούρα για να μου το μάθει.
Εσύ, συνέχισε να διαβάζεις.
Κι αν κάπου λέει στην πυρά όσοι κάνουν κριτική, να μου το δείξεις.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Αν διαβάσατε , που δεν διαβάσατε από ότι φαίνεται, στην αρχή του άρθρου του Ριζοσπάστη, αναφέρεται ο Καζάκης είπε στο Ράδιο 9 ότι....«η σημερινή ηγεσία είναι ίδια με την ηγεσία του Τυρίμου, που έστησε ο Μανιαδάκης, με την ασφαλίτικη Προσωρινή Διοίκηση»....Αυτό και μόνο φτάνει να τον κατατάξει στην συνομοταξία των ΚαρατζαφεροΠαγκαλοειδών. Όλα τα άλλα που αναφέρονται εδώ είναι κουβέντες για τις κουβέντες. Πείτε μου λοιπόν χωρίς περιστροφές και λοιπές φραστικές καρικατούρες . Συμφωνείτε ή όχι με αυτά που λέει; Γιατί αυτή η κριτική τώρα που το κίνημα πάεθ να κάνει το παραπάνω βήμα ή τα παραπάνω βήματα; Απλά και παστρικά.

Ανώνυμος είπε...

RED. Ο ΒΛΑΔΙΜΙΡΟΣ ΕΛΕΓΕ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ! !ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ?ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ .ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΑΕΙ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚ ΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΥΧΩΝ ΛΑΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Ανώνυμε 8.20
Περιμένω Απάντηση . Συμφωνείς με την "κριτική" Καζάκη που ταυτίζει την ασφαλίτικη ηγεσία του Μανιαδάκη με τη σημερινή ηγεσία; Απάντηση στα ίσα...ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν συμφωνώ.
Δεν συμφωνώ όμως και με την επίθεση που του έγινε απ τον Ριζοσπάστη.
Ούτε με το ύφος, ούτε με το λεξιλόγιο, ούτε με τα υποννοούμενα.
όσο λάθος έκανε ο Καζάκης στιςπαρομοιώσεις, άλλο τόσο έκανε κι η εφημερίδα-ή μηπως το ΚΚΕ;
Κι επιμένω για την αλλεργία που πιάνει το κόμμα στις κριτικές.
Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ πως ατυχώς, είπε όσα είπε κι ο ένας κι ο άλλος.
Και σε τελική ανάλυση και να κάνω εγώ μια μαλακία, δεν σημαίνει πως πρέπει ν ακολουθήσει ολόκληρη εφημερίδα όργανο κόμματος μάλιστα.
Νομίζω πως σωστά διέκρινα μια απογοήτευση ή πίκρα απ την μεριά του Καζάκη που εκδηλώθηκε με σκληρό τρόπο.
Κι εγώ έχω απογοητευτεί, κι εγώ περίμενα περισσότερα αυτές τις εποχές.
Μπορεί να μην σούρνω τα ίδια, μα δεν θα σας χαϊδέψω και τ αυτιά...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Υποβαθμίζεις το περιστατικό, κι εσύ όπως και πολλοί άλλοι blogger. Ο κατεξοχήν αγαπημένος "αριστερός" των καναλιών μπορεί να αποκαλεί ασφαλίτικη την σημερινή ηγεσία του κόμματος;
Αλλά κι εσύ είσαι πολύ ωραίος ρε φίλε. Θεωρείς απλή κριτική αυτή την αισχρή , προβοκατόρικη βρισιά; ΠΌΣΟ ΑΠΛΌ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΣΈΝΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΈΙΣ ΕΝΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΉ ΑΣΦΑΛΙΤΗ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΕΤΣΙ!
Φαντάσου λοιπόν να αποκαλείς έτσι την ηγεσία του ΚΚΕ. Δεν είναι απλή κριτική ε; Εν τω μεταξύ βρίσκω απολύτως περίεργη την αντιμετωπισή σου στο θέμα θα τολμούσα δε να πώ πως η απάντηση σου στο 8.20 απέχει πολύ από το να θεωρηθεί άποψη κομμουνιστή ή έστω αριστερού.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

RED.ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΣΤΥΜΑΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

RED.ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΣΤΥΜΑΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά μήπως προηγήθηκε ΑΝΩΝΥΜΟΣ (μόνο τα αρχικά του έβαλε στο άρθρο) στο Ριζο που τον καθύβριζε στα καλά του καθουμένου?

Και δεν είπε ο Λένιν, ότι στο δρόμο για το σοσιαλισμό, θα συνεργαστείς και με άτομα από την άλλη πλευρά?

Μεγάλη η προσφορά του Καζάκη στην ενημέρωσή μας και γω συμφωνώ ότι προσπαθεί για ένα καλό καπιταλισμό ή για να ξεφορτωθούμε το ΔΝΤ καταρχήν να σωθούμε να χουμε μέλλον ΕΣΤΩ μέσα σε καπιταλισμό και βλέπουμε.

Μαζί σας και γω αλλά μη φτάσουμε στο σημείο να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε μεταξύ μας παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

RED. ΠΟΤΕ Ο ΡΙΖΟΣ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ,ΣΕ ΠΟΙΟ ΦΥΛΟ?ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΈΣ? ΑΝ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΑΛΕΥΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΥΜΑΤΟΣ . ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΟΥΒΑΝΤΖΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ . ΤΩΡΑ(ΑΝΩΝΥΜΕ 438) ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΝΩ Α)ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ Β) Η ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ . ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ Η ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!