Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αποπροσανατολιστικός και επικίνδυνος o ρόλος της πελιοψηφίας της ΑΔΕΔΥ

Οι προτάσεις και οι θέσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ που τέθηκαν και στη  συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ ανέδειξαν, για άλλη μια φορά, το ρόλο που παίζει σε βάρος των εργαζομένων. Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ θέτει θέμα να γίνεται δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι κάθε ευρωενωσιακής συνθήκης. Ταυτόχρονα, προωθεί πρόταση για δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, έργο της οποίας θα είναι να βρει ποιος φταίει για το χρέος!
Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων τόνισαν ότι και οι δύο προτάσεις είναι αποπροσανατολιστικές. Πρόσθεσαν πως και δημοψήφισμα να γίνει που θα καταδικάζει την εκάστοτε συνθήκη, αυτό δε βάζει εμπόδια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, όπως ξεκάθαρα φάνηκε στην περίπτωση της Ιρλανδίας. Για το ζήτημα της επιτροπής, υπογράμμισαν ότι ο λογιστικός έλεγχος δεν είναι ζήτημα του εργατικού, λαϊκού κινήματος, αλλά και ότι είναι γνωστό ποιος φταίει για το χρέος. Τα ελλείμματα είναι προϊόν της μεταφοράς πόρων του κράτους στο κεφάλαιο, των χρηματοδοτήσεων, των επιδοτήσεων, των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου. Με αυτήν την έννοια, τα ελλείμματα πρέπει να τα πληρώσει η πλουτοκρατία.
Ανέδειξαν την ανάγκη έντασης της μάχης για οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, συντονισμός της αγωνιστικής τους δράσης ενάντια στο σύνολο της πολιτικής αυτής. Πρόσθεσαν ότι τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο (ωράριο, μισθοί και άλλα) εντάσσονται στη λογική του συμφώνου ανταγωνιστικότητας, του οποίου ένας από τους στόχους είναι να μειωθεί κι άλλο η τιμή της εργατικής δύναμης.
www.edupame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: