Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Στο πλευρό των διωκόμενων μαθητών!

Tα μαθητοδικεία σε πλήρη δράση. Οι μαθητές καλούνται να "σκάσουν και να σκάψουν το λάκο τους". Απαγορεύεται να ονειρεύονται, απαγορεύεται να διεκδικούν. Ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο υποταγμένος μαθητής , για να είναι αύριο υποταγμένος εργαζόμενος. Βλέπουμε καθημερινά το έργο της υποταγής συνειδήσεων να παίζεται στα σχολεία  με υποταγμένους εκπαιδευτικούς. Στην προκείμενη περίπτωση , εκτός των άλλων , άθλιος είναι και ο ρόλος της Αυτ. Παρέμβασης (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ). Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε για τα έργα και τις ημέρες της  όλων αυτών που αγωνιούν για την ενότητα της αριστεράς. Διαβάστε την είδηση από το www.edupame.gr 
Αγωνιστικό «παρών» έδωσαν και χτες έξω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας μαθητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι συμπαραστεκόμενοι στους 33 μαθητές του 1ου Λυκείου οι οποίοι επρόκειτο να δικαστούν γιατί το Νοέμβρη - Δεκέμβρη του 2009 είχαν διεκδικήσει δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 24 Φλεβάρη λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων στη Χαλκίδα.
Μαθητές, σπουδαστές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ και μέλη του Συλλόγου Γυναικών συγκεντρώθηκαν χτες στην πλατεία Αγοράς και πορεύτηκαν προς τα δικαστήρια όπου παρέμειναν για μία ώρα περίπου, διατρανώνοντας μέσα από τα συνθήματά τους την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών. Εξω από τα δικαστήρια καταγγέλθηκε η τακτική της προσπάθειας τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος και δόθηκε νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 24 Φλεβάρη που θα γίνει και η δίκη μαθητών του ΕΠΑΛ Χαλκίδας. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά δίκη από τις συνολικά πέντε που θα γίνουν μέχρι τέλη Μάη στη Χαλκίδα. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εκφράζει τη συμπαράστασή του στους μαθητές και καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτ. Παρέμβαση για την αρνητική τους στάση στην πρόταση για αγωνιστική στήριξη των μαθητών που σύρονται σε δίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: