Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η απάντηση.

Για πολλά χρόνια, ή μάλλον τις 2 τελευταίες 10ετίες στους χώρους δουλειάς, οι ΠΑΣΟΚοΝΔίτικες ξεπουλημένες και ξεφτυλισμένες ηγησίες  με τη βοήθεια των ΣΥΝεταίρων καλλιεργούσαν στους εργαζόμένους την άποψη του "δε γίνεται τίποτα","δεν τους βλέπετε είναι αποφασιμένοι, με απεργίες δε γίνεται τίποτα", "τσάμπα χάνουμε το μεροκάματο", "βόλεψε τον εαυτό σου, διορίσου σε καμιά θεσούλα και μη μιλάς πολύ"  "ο Θρύλος να κερδάει και δε με νοιάζει  τίποτα". Στον αντίποδα όλων αυτών το ΚΚΕ , η  ΕΣΑΚ , το ΠΑΜΕ αργότερα να παλεύουν να κρατήσουν τη φωτιά αναμμένη και τον  Χαρίλαο να φωνάζει: "Οι λαοί σίγουρα δε θα αυτοκτονήσουν, θα αντισταθούν. Και άρχισαν μάλιστα να αντιστέκονται μαχητικά. Θα συμπήξουν μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τη νέα τάξη, αυτή την ιδιότυπη αντεπανάσταση που διατρέχει την υφήλιο. Η αντίδραση θα γεννήσει τη δράση και την αντίσταση - και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και αυτό είναι σημαντικό και ρεαλιστικό."
Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο σωτήριο 2011 με όλα όσα έχουν γίνει 1 χρόνο τώρα ,με την τρομοκρατία της χρεωκοπίας στο ζενίθ,  τη λογική του "δε γίνεται τίποτα" στο αποκορύφωμα της και γενικά, μια  μούχλα, μια αργή και σιχαμένη  σαπίλα να απλώνεται στον κοινωνικό ιστό. Θα μου πείτε βέβαια ότι αδικώ κάποιους που αντιστάθηκαν ηρωικά. Ναι έτσι είναι! Κάποιοι αντιστάθηκαν  και αντιστέκονται ηρωικά.
Δείτε όμως πως επιβεβαιώνεται η ρήση του Καπετάνιου! Εκεί που "όλα τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά" έχουμε λαικές εξεγέρσεις τέτοιας μορφής και έντασης που σαρώνουν αντιλαϊκά καθεστώτα που έμοιαζαν παντοδύναμα. Οι λαοί βγαίνουν στο προσκήνιο. Διεκδικούν και κερδίζουν. Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα. Και τι αποτέλεσμα! Την κοπανάνε με ελικόπτερα οι "πανίσχυροι". ¨Οπως πολύ  εύστοχα παρατήρησε ο Χαρρυ Κλυν  "σε λίγο η σοσιαλιστική διεθνής  θα έχει πρόβλημα απαρτίας"."Ο ξεσηκωμός του λαού της Αιγύπτου κατέδειξε ότι οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν ανήκουν στο παρελθόν, όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής υποστηρικτές του καπιταλισμού. Ανέδειξε ότι οι λαοί, με τους αγώνες τους, είναι αυτοί που καθορίζουν ποια είναι η νομιμότητα, αυτοί γράφουν την ιστορία" "Τα διδάγματα από τον αγώνα του αιγυπτιακού λαού αφορούν και το λαό της χώρας μας και συνολικά της Ευρώπης. Γιατί οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις είναι αναπόφευκτες, είναι μπροστά μας. Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική λύση και προοπτική και αυτή δεν αλλάζει λόγω της ήττας και της κρίσης στην οποία βρίσκεται το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα."αναφέρει σε σχετικό άρθρο σημερινός Ριζοσπάστης.
Φυσικά και δεν κάθεται να περιμένει το τέλος της η καπιαταλιστική εξουσία  στον τόπο μας.Παίρνει τα μέτρα της. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι επιθέσεις από τον ΣΚΑΙ και από τα αριστερά παπαγαλάκια τους ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στο ΚΚΕ. Σε αυτό το πλαίσο κινείται και μια ακόμη πιο ύπουλη "έγκυρη δημοσιογραφική  μαρτυρία" ότι  ο ξεσηκωμός του λαού της Αιγύπτου είναι δημιούργημα του Facebook και του Twitter. Είναι ολοφάνερο που στοχεύουν. Έμμεσα καλλιεργούν την εντύπωση ότι δε χρειάζονται τα συνδικάτα , ούτε τα σωματεία, ούτε ο ταξικός αγώνας. Όταν έρθει η ώρα να ξεσηκωθείτε θα σας ειδοποιήσουμε εμείς από το facebook.
Νομίζω λοιπόν πως η 23 Φεβρουαρίου θα είναι απαρχή ραγδαίων εξελίξεων. Φοβούνται και το δείχνουν. Oι σπασμωδικές κινήσεις τους στην περίπτωση του "δεν πληρώνω" αυτό φανερώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: