Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Στρατιωτικό «σεμινάριο» για εσωτερικές επεμβάσεις

Ολοκληρώθηκε χτες η άσκηση με σενάριο που προβλέπει την καταστολή πλήθους. Mε την άσκηση - επίδειξη αντιμετώπισης διαδηλωτών από στρατιωτικές δυνάμεις και καταστολής πλήθους σε κατοικημένες περιοχές, ολοκληρώθηκε χτες το «σεμινάριο» προετοιμασίας για ρόλους εσωτερικής καταστολής των επιτελών των Σχηματισμών Μάχης (Battle Group) της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ευρωστρατός). Η συγκεκριμένη άσκηση, που έγινε σε στρατόπεδο στην Κορομηλιά Κιλκίς, ήταν το επιστέγασμα του «σεμιναρίου» που είχε ως αντικείμενο την «ασφαλή εκκένωση αμάχων».
Η άσκηση και το «σεμινάριο» έγιναν υπό την ευθύνη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Επί της ουσίας, είναι μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έρχεται σε εφαρμογή του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ, αλλά και της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας που το ακολουθεί, όπου προβλέπουν εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας. Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών, Ελληνας αξιωματικός του Στρατού Ξηράς είχε συμμετάσχει σε αντίστοιχο σεμινάριο που έγινε στο Ισραήλ, προφανώς για να αντλήσει πείρα από την καταστολή του αγώνα του παλαιστινιακού λαού, στην οποία επιδίδεται ο ισραηλινός στρατός.

Το σενάριο της άσκησης
Η χτεσινή άσκηση, που επίσημα ονομάζεται «επίδειξη προσομοίωσης», εκτυλίχθηκε με βάση σενάριο που προέβλεπε παρέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων για το διαχωρισμό ομάδων πολιτών που βρίσκονταν σε σύγκρουση μεταξύ τους, με στόχο, υποτίθεται, τη διάθεση «ανθρωπιστικής βοήθειας». Σύμφωνα με το σενάριο, στη διάρκεια αυτής της παρέμβασης, οι στρατιωτικές δυνάμεις δέχονται επίθεση από διαδηλωτές και τους αποκρούουν με εξοπλισμό δυνάμεων καταστολής (ασπίδες, κλομπ, χημικά αέρια).
Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης άσκησης, ομάδες στρατιωτών και επαγγελματιών οπλιτών με πολιτική περιβολή προσποιούνταν τις αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες πολιτών. Μάλιστα, το όλο σκηνικό παρέπεμπε καθαρά σε πολιτικές ταραχές εντός πόλεων, με συγκρούσεις ανάμεσα σε κτίρια, ενώ υπήρχε κι ένα «παγιδευμένο» αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη.
Οσον αφορά στον επίσημο ισχυρισμό, που προβάλλεται κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ασκήσεις από τις στρατιωτικές αρχές και την κυβέρνηση, ότι τάχα αυτές αποβλέπουν στην εκπαίδευση των «ειρηνευτικών αποστολών του εξωτερικού», είναι μόνο για τη συγκάλυψη των ήδη δρομολογημένων σχεδίων των ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Τα σχέδια αυτά αποτυπώνονται σε δόγματα και διακηρύξεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στοχοποιούν τα λαϊκά κινήματα και χαρακτηρίζουν τη δράση τους ως «ασύμμετρες απειλές» για το σύστημα και τις λειτουργίες του.
Υπενθυμίζεται πως η διεξαγωγή ασκήσεων καταστολής διαδηλώσεων έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα και μέσα από το περιοδικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού «Στρατός και Ενημέρωση», όπου στο τεύχος 16, υπό τον τίτλο «Πιστοποίηση Λόχου Καταστολής», αναφερόταν σε άσκηση τέτοιου τύπου που είχε γίνει στις 31 Μάρτη 2010 στο Κοσσυφοπέδιο. «Πραγματοποιήθηκε - όπως αναφερόταν - άσκηση πιστοποίησης σε αντικείμενα καταστολής - CRC (σ.σ. Crowd Riot Control - Ελεγχος πλήθους ταραξιών)».

Ασκήσεις με προϊστορία
Η συγκεκριμένη άσκηση προστίθεται σε μία σειρά ασκήσεων επί του ελληνικού εδάφους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
-- Η πρώτη άσκηση καταστολής διαδηλώσεων από ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε στις 13 Μάρτη 2002, στη Βέροια, στο πλαίσιο άσκησης του Β΄ Σώματος Στρατού, με σκοπό την προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» για την αντιμετώπιση «ατάκτων ομάδων» άμαχων πολιτών.
-- Στις 13-15 Ιούνη 2006, στο 951 Τάγμα Στρατονομίας στου Παπάγου, έγινε άσκηση «αντιμετώπισης διαδηλωτών που, σύμφωνα με το σενάριο, διαδήλωναν κατά του ΝΑΤΟ και ένας αριθμός τους επιχείρησε να περάσει την πύλη του στρατοπέδου».
-- Στις 29 Ιούλη 2008, σε Πεδίο Βολής της Νέας Περάμου Αττικής, έγινε άσκηση, στην οποία, σύμφωνα με το ΓΕΣ, «δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση τμημάτων σε επιχειρήσεις εντός κατοικημένου τόπου» και ειδικότερα σε «Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικό Εδαφος» (ΣΕΑΕ). Επίσης, «διεξάγονται εναντίον εχθρού που μπορεί να έχει αναμειχθεί με ομάδες πολιτών».
-- Το διάστημα 7-10 Γενάρη 2010 έγινε «άσκηση» εκπαίδευσης παραστρατιωτικών οργανώσεων, υπό την παρακολούθηση παρατηρητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με διοργανωτές το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς). Εγινε εκπαίδευση σε «σχολείο SWAT» (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής), με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών»
ΚΟ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στοχοποιούν το λαό επειδή φοβούνται τη δύναμή του
Ανακοίνωση για τη στρατιωτική άσκηση που ολοκληρώθηκε χτες στην περιοχή
Σε ανακοίνωση για την άσκηση εσωτερικής καταστολής που ολοκληρώθηκε χτες στην περιοχή, η ΚΟ Κιλκίς του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:
«H άσκηση δείχνει ξεκάθαρα τον επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Προσδεδεμένες στα ιμπεριαλιστικά δόγματα περί "νέων απειλών", εκτρέπονται από το ρόλο τους σαν υπερασπιστές της άμυνας της χώρας και στρέφονται σε ρόλους και αποστολές που στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε εχθρό.
Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές δεν είναι άλλο από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Το ίδιο δόγμα χαρακτηρίζει και τον ευρωστρατό, τη συγκρότηση του οποίου στήριξαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον προπαγανδίζει σαν "αντίβαρο στο ΝΑΤΟ". Αυτό είναι το δόγμα και του ελληνικού στρατού ξηράς, τμήματα του οποίου και στο παρελθόν έχουν εκπαιδευτεί εντός των συνόρων για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, παράλληλα με την παρουσία τους στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα όπου Γης, με ενεργό συμμετοχή στους στρατούς κατοχής, εκπαιδεύονται τώρα για το κοντινό ενδεχόμενο να στραφούν ενάντια στον ίδιο το λαό της χώρας τους, με κοινό παρονομαστή στις δυο αποστολές την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Καθόλου τυχαία, στις απειλές που συνιστούν την "τρομοκρατία", όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συγκαταλέγονται ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Η ιμπεριαλιστική επίθεση στους λαούς, που είναι ενιαία στο στρατιωτικό και στο οικονομικό πεδίο, επιτείνει την ανάγκη για αντίστοιχη ενιαία δράση των λαϊκών δυνάμεων. Για την απόκρουση - ανατροπή της πολιτικής ΔΝΤ - ΕΕ - πλουτοκρατίας, της εξουσίας των μονοπωλίων στη χώρα μας και την αποδέσμευσή της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρωί, στο μέγκα, βγήκε ο διοικητής της 71ης και είπε τα εξής ... απλά !

1. Η άσκηση, έγινε τώρα, γιατί αφορά το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που ισχύει από το 2010 έως το 2020.
2. Η άσκηση είχε να κάνει με ένα νησί που "δέχεται" επίθεση από λαθρομετανάστες που δεν αφήνουν τους κατοίκους να δουλέψουν !!!
3. Αν ίσχυε (το νέο αυτό δόγμα) το 2008 ο στρατός θα επενέβαινε στην Αθήνα για να καταστείλει τις διαδηλώσεις.
4. Για να γίνει η παρέμβαση του στρατού, δεν χρειάζεται απόφαση του υπουργείου ή της κυβέρνησης, αλλά του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ !!!

Και ... κλάμαααααααααα οι Χασαπόπουλος ... πως τον λεν τον άλλον ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Όπως λέω και στην παρακάτω ανάρτηση...όλα έγιναν με σχέδιο. ΄Ηθελαν να προειδοποίησουν το λαό ότι είναι έτοιμοι για όλα. ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ.