Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Aνακοίνωση- Kαταγγελία από Ν.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ και Ν.Σ. Αργολίδας της ΚΝΕ

Η Ν.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ και το Ν.Σ. Αργολίδας της ΚΝΕ καταγγέλλει την προσπάθεια του κ. Μπαρού, στελέχους της ΝΔ και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου που σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τουρισμού επισιτισμού, Προύτζο Παναγιώτη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε εντολή στο διευθυντή του Ναυπλία Παλλάς να εμποδίσει κλιμάκια του ΠΑΜΕ Αργολίδας με επικεφαλής το μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας τουρισμού- επισιτισμού να περιοδεύσει στο ξενοδοχείο και να συζητήσει με τους εργαζόμενους . Επίσης την ανάλογη προσπάθεια της διευθύντριας κ. Μπικάκη της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων να εμποδίσει στο μέλος του γραφ. Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γόντικα Νίκο να συζητήσει με τους σπουδαστές για την δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται για την Σχολή με την περικοπή της χρηματοδότησης .
Οι πολιτικοί υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοξενοδόχων , ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα είχαν μεγαλύτερη δυσκολία να περάσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές, τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα αν δεν είχαν τα στηρίγματα τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα περιορίσουν την δράση του ΚΚΕ και του Ταξικού Κινήματος.
Οι εργαζόμενοι- ες, οι νέοι και οι νέες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να αποδυναμώσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να γυρίσουν την πλάτη τους στον λαϊκισμό του ΛΑΟΣ, στον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη ΠΑΣΕΒΕ. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.
Η αντιπαράθεση του λαού με την ΕΕ, τα κόμματα, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που υπηρετούν την πλουτοκρατία είναι μονόδρομος.
Η γραμμή συμμαχίας και πάλης που προστατεύει τον λαό, αποκρούει τα χειρότερα και οδηγεί στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ. Ο δρόμος ανάπτυξης που αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων, μπορεί να υπάρξει μόνο αν γίνουν κοινωνική περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις και λειτουργήσουν με κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο.
Η πάλη για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό είναι η μόνη απάντηση του λαού στο βάρβαρο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: