Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θα μείνει ή όχι η Ελλάδα στην Ευρώπη;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη
Εξηγούμαι...

Ο όρος Ευρώπη, πέρα από τις μυθολογικές διαστάσεις, είναι καθαρά γεωγραφικός - γεωλογικός. Όλα όσα λέγονται γύρω από αυτό το θέμα  από τα κόματα της ευρωυποταγής είναι το λιγότερο, μπούρδες. Τόσο μεγάλες μάλιστα , που αν  γνωρίζεις πέντε αράδες γράμματα, σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. ΄Οταν λοιπόν κάποιος "πολιτευτάκος" λέει το περίφημο " η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη", σου 'ρχεται να τον χαστουκίσεις, γιατί απευθύνεται  στο λαό, γνωρίζοντας  ότι λέει ψέματα και διαστρεβλώνει τη συγκεκριμένη λέξη.Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που διαστρεβλώνονται τόσο εξώφθαλμα έννοιες, με προτελευταίο θύμα την λέξη "αριστερά". Η Ελλάδα λοιπόν, έτσι όπως φαίνεται στο χάρτη, είναι κομμάτι της Ευρώπης. Ανήκει στην ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. ΄Άρα λοιπόν η ταύτιση της γεωγραφικής -γεωλογικής έννοιας "Ευρώπη" με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι όχι απλά αντιεπιστημονική , αλλά και σκόπιμα διαστρεβλωτική. Απευθύνεται στο θυμικό και στοχεύει στο να δημιουργήσει εντυπώσεις  και συνειρμούς τέτοιους, ώστε ο λαός να τρομοκρατηθεί και να φαντάζεται διάφορα. Εξάλλου το σύστημα έχει φροντίσει μια χαρά, ώστε ο λαός στα σχολεία να μην αποκτά εκείνες τις γνώσεις που θα μπορεί κριτικά να σκέφτεται και να μπορεί να εξηγεί τα επιστημονικά ή και  κοινωνικά φαινόμενα.
Στην  τάξη μου, την ΣΤ δημοτικού , φέτος, στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, στη θεματική ενότητα που αναφέρεται  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώρες συζητήσαμε ακριβώς αυτή την σκόπιμη , αντιεπιστημονική διαστρέβλωση. (Συγγνώμη  συνάδελφοι εκπαιδευτικοί -ευρωλιγούρια, αλλά εννοώ να μην προσβάλλω τη νοημοσύνη κανενός, ειδικά των μαθητών μου. Παιδαγωγική ευθύνη το ονομάζω εγώ. Εσείς πείτε το όπως θέλετε.)
Το παραπάνω λοιπόν ερώτημα μεταφράζεται έτσι: "Υπάρχει περίπτωση ο Ελλαδικός χώρος να αποκοπεί από τον Ευρωπαϊκό;" Η απάντηση που έχουν δώσει οι επιστήμονες, είναι ΟΧΙ.
Το παρακάτω βίντεο  μας παρουσιάζει πως θα είναι η Γη σε 250 εκ. από σήμερα εξαιτίας της κίνησης των τεκτονικών πλακών. Θα διαπιστώσετε ότι όχι απλά δεν αποχωρίζεται ο Ελλαδικός χώρος από τον υπόλοιπο Ευρωπαϊκό , αλλά φαίνεται πως η ένωση με την Αφρική και την Αμερικανική ήπειρο θα δημιουργήσει μια νέα υπερήπειρο. 
Ησυχάστε λοιπόν. ΄Αλλο πρόβλημα θα παρουσιαστεί τότε. Η ένωση της Αμερικανικής -Ευρωπαϊκής-Αφρικανικής  ηπείρου. Φαντάζομαι καταλαβαινόμαστε έτσι;(Φαντάζομαι καταλαβαίνετε το χιουμοριστικό της διατύπωσης. Εξάλλου τότε θα έχει επικρατήσει ο παγκόσμια ο κομμουνισμός .)
Αν θέλετε κάτι περισσότερο στο θέμα δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: