Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Διαγραφή Διευθυντή Σχολείου από μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

 Πήραμε  μια ανακοίνωση στο  meil   μας, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Γ. Σεφέρης",  σχετικά με τη διαγραφή  Διευθυντή Σχολείου από μέλος του Συλλόγου και την αναδημοσιεύουμε.
Το θέμα των Διευθυντών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει απασχολήσει και από ότι φαίνεται θα απασχολήσει και στο άμεσο μέλλον τους εκπαιδευτικούς. Ο ρόλος που τους επιφυλάσσεται γενικά είναι η λειτουργία τους ως μακριού , αξιολογικού και όχι μόνο, χεριού της εξουσίας. Η πλειοψηφία έτσι έδρασε και στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε η εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία.
Από την άλλη μεριά λίγοι Σύλλογοι, μόνο όσοι είχαν τη  πλειοψηφία  ή είχαν ισχυρή παρέμβαση οι ταξικές δυνάμεις , τόλμησαν να διαγράψουν από μέλη τους επίδοξους αξιολογητές , Σχολικούς Συμβούλους, Προϊσταμένους Διευθύνσεων ή Διευθυντές Σχολείων. Οι παρατάξεις που συγκροτούν την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, μπορεί στα λόγια, αν το έκαναν αυτό, να αντιδρούσσαν  στις όποιες αυθαιρεσίες, στην ουσία όμως τους χρησιμοποιούσαν και τους χρησιμοποίησαν ως εκλογικό τους μηχανισμό. Έκαναν τα πάντα να τους προστατέψουν αρνούμενοι να εφαρμόσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για διαγραφή τους , αν ξεκινούσουν διαδικασίες αξιολόγησης.
Έχει ξεχωριστή σημασία λοιπόν η πράξη του Σύλλογου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Γ. Σεφέρης" γιατί αντιδρά όπως αρμόζει σε ένα ταξικό σωματείο που  αγωνίζεται πραγματικά για τα συμφέροντα των μελών του και όχι για το πως θα ανελιχθούν τα μέλη του προεδρείου σε  Διευθυντές, Σχολικούς Συμβούλους , Προϊσταμένους Διευθύνσεων, ένα σπορ που το γνωρίζουν άριστα οι συνδικαλιστές των εκάστοτε κυβερνητικών πλειοψηφιών.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου