Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Απάντηση στους επικριτές της Δημοτικής Αρχής Πάτρας

Eπιστολή του Τάκη Πετρόπουλου, συμβούλου του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη σε θέματα Αθλητισμού
Απάντηση σε όσους εγκαλούν τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας για τις αποφάσεις της σχετικά με την προσπάθεια να εξασφαλίσει άμεσα φτηνό αθλητισμό στο λαό της πόλης και να σταθεί δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία που προάγουν πραγματικά τον αγωνιστικό αθλητισμό, έδωσε χτες με επιστολή του ο Τάκης Πετρόπουλος, σύμβουλος του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη σε θέματα Αθλητισμού.
Οπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του, «σαν από κέντρο επιχείρησης για τη διάσωση μιας από τις πολλές μορφές εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού, που είναι το εμπόριο αθλητικής εκπαίδευσης, κανονιοβολείται ακατάσχετα με πομφόλυγες και φληναφήματα η Δημοτική Αρχή, η οποία διακηρύττει το εξής πολύ ξεκάθαρο, πολύ απλό, κοινωνικά δίκαιο και πάνω απ' όλα πέρα για πέρα ρεαλιστικό και εφικτό: "το γεγονός ότι οι, διαφόρων αποχρώσεων και γεωγραφικών προσδιορισμών, αντιλαϊκές αστικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατ' επιταγή και της ΕΕ, δεν επιδοτούν τον αγωνιστικό αθλητισμό, σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιεί να πληρώνει το κόστος λειτουργίας του η χειμαζόμενη λαϊκή οικογένεια. Η Δημοτική Αρχή δεν είναι κυβέρνηση για να έχει την εξουσία να το αλλάξει αυτό ριζικά, αλλά έχει τη δυνατότητα, όχι απλά παρέχοντας εντελώς δωρεάν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, αλλά και καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του λειτουργικού κόστους των εγκαταστάσεων, να μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής του διδακτικού έργου άρα και των διδάκτρων"».

Επισημαίνει τα όσα λένε οι επικριτές της Δημοτικής Αρχής, όπως ότι «πρέπει να πληρώσει ο φτωχός αυτό που οφείλει να πληρώνει το κράτος, που μας φορολογεί, υποτίθεται ανταποδοτικά και όχι μόνο, δεν ερυθριούν, αλλά κουνάνε και το δάχτυλο και προειδοποιούν πως αν τολμήσει να φλυαρήσει η Δημοτική Αρχή για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης θα το εκλάβουν ως προσβολή!», δηλαδή «μας συνιστούν το ραγιαδισμό για στάση ζωής». Αναφέρει επίσης πως ο Αθλητισμός δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά βασικό κοινωνικό αγαθό τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξη ενός παιδιού όσο το ψωμί και το γάλα.
Επίσης αναφέρει την περίπτωση του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου καθώς «αγωνιούν, λένε, για το τι θα γίνουν οι πρωταθλητές μας αν ο Δήμος διοικήσει και διαχειριστεί το Αθλητικό του Κέντρο. Θαυμάστε υποκρισία: Μα τα σωματεία Ολυμπιάδα, Παναχαϊκή, Πέλοπας και Κούρος, που μας δίνουν πρωταθλητές και είναι τα μόνα της πόλης που βρίσκονται ψηλά στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, δεν κάνουν χρήση του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου, αλλά του Παμπελοποννησιακού. Για ποιους λόγους δεν χρησιμοποιούν τώρα το Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου; Ποιος τους έδιωξε από εκεί;» και συνεχίζει λέγοντας πως «το Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου το χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα σωματεία, τα οποία έχουν βασικά ακαδημίες, δεν έχουν διακρίσεις και κάποια από αυτά δεν συμμετέχουν καν σε πιστοποιημένους αγώνες του ΣΕΓΑΣ. Σύμφωνα με δημοσιοποιημένα στοιχεία και από την ίδια την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, σωματεία τα οποία δεν έχουν έξοδα αγωνιστικού αθλητισμού εισπράττουν 25 ευρώ το μήνα και από αυτά τα 4, εν είδει χαρατσιού, πάνε στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ».
Χαρακτηρίζει τη θέση της Δημοτικής Αρχής κοινωνικά δίκαιη κι επειδή οι επικριτές της Δημοτικής Αρχής «διαπιστώνουν ότι μέρα με τη μέρα, όσο περισσότερο ζυμώνεται το ζήτημα στην κοινωνία, πέφτουν το ένα μετά το άλλο τα προσχήματα, αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι "τούτο βέβαια είναι θετικό, μακάρι να είναι δωρεάν ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, να μην είναι ταξικός..." αλλά οι φωστήρες αποφαίνονται τελικά με την χιλιοφορεμένη τετριμμένη ειρωνειούλα ότι όλα αυτά είναι μόνο "...ιδεατά και εύηχα" και προχωρούν στο "κόλπο γκρόσο" τους, που είναι η παράλογη και αυθαίρετη, άμεση και άρρηκτη σύνδεσή του με το πρόβλημα επιβίωσης του αγωνιστικού αθλητισμού».
Τέλος, καλεί «τον κάθε καλοπροαίρετο νοήμονα πολίτη τούτης εδώ της πόλης να βγάλει το συμπέρασμά του για ποιο πράγμα ακριβώς κόπτονται» και υπογραμμίζει ότι «ο Δήμος Πατρέων, στο μέτρο των δυνάμεών του βέβαια, θα σταθεί δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία που προάγουν πραγματικά τον αγωνιστικό αθλητισμό, όπως κάνει σταθερά μέχρι τώρα, αλλά ούτε έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα, ούτε έχει την παραμικρή δυνατότητα να λύσει αυτό το πρόβλημα. Είναι μάλιστα άξιο απορίας που επιμένουν να στέλνουν το λογαριασμό σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από το σωστό αποδέκτη, που είναι η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η Δημοτική Αρχή θα εξασφαλίσει άμεσα φτηνό αθλητισμό για τα παιδιά των εργαζομένων μέσα στις εγκαταστάσεις του Δήμου, που αποτελούν λαϊκή περιουσία, όπως καθιέρωσε και δωρεάν κατασκήνωση, και ο λαός είναι αυτός που θα κρίνει αν έχουν δίκιο αυτοί που κάνουν ό,τι μπορούν για να τον απαλλάξουν από οικονομικά βάρη, ή εκείνοι που του στέλνουν όλους τους αξόφλητους λογαριασμούς να τους πληρώσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: