Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Απολύσεις σε Αμερική και Ευρώπη

Στις πλάτες των εργαζομένων μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης και τις ζημιές τους μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε Αμερική και Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.
Στη Βόρεια Αμερική λουκέτο σε 175 καταστήματα θα βάλει η «Gap» τα επόμενα χρόνια -τα 140 εκ των οποίων αφορούν τη φετινή χρονιά- επιφέροντας απολύσεις χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία αντιμετωπίζει μείωση των πωλήσεών της, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 250 θέσεις εργασίας στα κεντρικά της γραφεία, χωρίς να έχει ανακοινώσει ακόμη, πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν συνολικά. Πάντως, στις 31 Γενάρη, η εταιρεία απασχολούσε συνολικά 141.000 υπαλλήλους πλήρους και μερικής απασχόλησης, σε περίπου 3.700 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.
Η ανακοίνωση για το κλείσιμο των καταστημάτων έρχεται μετά τη διοικητική αναδιάρθρωση στην οποία προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία.
Στη Νορβηγία, η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου «Statoil» ανακοίνωσε πως συνεχίζοντας το πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων, θα περικόψει 1.100-1.500 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2016, προκειμένου να αυξήσει την αποδοτικότητά της και να καταστεί ανταγωνιστικότερη.
Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι θα καταργηθούν άλλες 525 θέσεις συμβούλων, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα παρουσιαστούν και άλλες αλλαγές στον οργανισμό.
Ο ακριβής αριθμός των συνολικών περικοπών και τα τμήματα στα οποία αυτές θα γίνουν θα αποφασιστεί το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Νοέμβρη, σημειώνει η «Statoil».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: