Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, εισηγείται την άρση της ασυλίας του Σ. Ζαριανόπουλου


Στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατηγορείται για συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ3, το 2010
H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τη χτεσινή απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου να προτείνει στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου:
«Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου αποφάσισε σήμερα (σ.σ. χτες) να προτείνει η αρμόδια Επιτροπή προς την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, έπειτα από το αίτημα των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να δικαστεί για τις σαθρές κατηγορίες "της παράνομης βίας και διατάραξης οικιακής ειρήνης". Ετσι ονόμασαν την παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ3, στις 4-3-2010, για τη συστηματική απόκρυψη των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων του ταξικού εργατικού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Παρά το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή, απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία τον πολιτικό χαρακτήρα της ποινικής δίωξης εναντίον του, που στο πρόσωπό του στοχεύει την πολιτική δράση του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος, η Επιτροπή, χωρίς καμία ουσιαστική τεκμηρίωση, έκρινε ότι "δεν υφίστανται υπόνοιες ότι η δίωξη ασκείται με σκοπό να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητά του". Κι αυτό τη στιγμή που τόσο οι γραπτές δηλώσεις των δημοσιογράφων - παρουσιαστών του δελτίου ειδήσεων, όσο και το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, στις 4-3-2010, που προβλήθηκε στην Επιτροπή, ήταν ατράνταχτη απόδειξη ότι η παράσταση διαμαρτυρίας και η ανάγνωση ολιγόλεπτου απεργιακού δελτίου έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των δημοσιογράφων, χωρίς να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του σταθμού.
Δεν περιμέναμε βέβαια το Ευρωκοινοβούλιο να αντιταχθεί στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Το αντιδραστικό αυτό όργανο της ΕΕ πρωτοστατεί μαζί με τους άλλους "θεσμούς" της ιμπεριαλιστικής αυτής ένωσης του κεφαλαίου και τις αστικές κυβερνήσεις στην άγρια επίθεση ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού σε όλα τα κράτη-μέλη της.
Ο λαός μπορεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για το χαρακτήρα της ΕΕ, τα όργανά της και όσους την εξωραΐζουν και πασχίζουν με όλα τα μέσα να τον κρατάνε δεμένο στα αντιλαϊκά δεσμά της. Οι ανυπόστατες κατηγορίες και οι διώξεις σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ θα πέσουν στο κενό».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: