Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Διαλέξτε το σχοινί που θα σας κρεμάσει…

Της Κάλι Καρά
Το πινγκ πονγκ μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της θεσμοτρόικας συνεχίζεται, με χαρτοπόλεμο που στοχεύει κατευθείαν στα κεφάλια των εργαζομένων, που ήδη στενάζουν από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου που το ...σκίζουν εναλλακτικά όλοι οι επίδοξοι σωτήρες, αλλά στην πραγματικότητα τους τηρούν απαρέγκλιτα.
Με την προπαγανδιστική απάτη της «περήφανης» διαπραγμάτευσης στήνεται το εκβιαστικό παιχνίδι με τα δύο πακέτα, εκείνο των δανειστών και το 47σέλιδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...
Η κυβέρνηση εκβιάζει το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη «Σκύλλα και Χάρυβδη», να διαλέξει το σχοινί που θα τον κρεμάσει!
Τι προτιμάτε, μας λένε… Να σας μειώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις σας, όπως μας ζητούν οι δανειστές, με άμεσο τρόπο ή έμμεσα με την αύξηση του ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ και άλλα φορομπηχτικά «αριστερά» μέτρα;
Πάντως, το βαρύτατο λογαριασμό θα τον πληρώσει η λαϊκή οικογένεια, αφού εντός των τειχών της ΕΕ και των μονοπωλίων δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση.
Ο λαός, που τον θέλουν θεατή στις κερκίδες του παιχνιδιού τους, να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και αυτό της κυβέρνησης ή όποιο άλλο ενδιάμεσο μείγμα καταληχθεί, για να γίνει δήθεν η αμοιβαία υποχώρηση. Να θέσει, με τον αγώνα του, τις δικές του κόκκινες γραμμές: Όχι σε νέα μέτρα - Κατάργηση των μνημονίων, ανάκτηση των απωλειών - Ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο. Να στείλει ηχηρό μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στις 11 του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: