Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Λίγες σκέψεις για όσα ετοιμάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ανακοίνωση , καμπανάκι κινδύνου , από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών "Γ.Σεφέρης". Προσωπική μας άποψη είναι πως  η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το μεγάλο "ξήλωμα"  στο χώρο της εκπαίδευσης. Όσα έχουν προηγηθεί ίσως είναι απλά το προοίμιο της τελικής επίθεσης.
Το ερώτημα είναι, πόσο και αν οι εκπαιδευτικοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα εξαιρεθούν από την  λαίλαπα  της καπιταλιστικής κρίσης που τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει όποιο δικαίωμα είχαν κατακτήσει με σκληρούς αγώνες οι εργαζόμενοι. Αν έχουν συνειδητοποιήσει πως δε θα σταματήσουν μόνο στις μειώσεις μισθών που τους έχουν καταδικάσει σε ανέχεια ή την υποβάθμιση του ρόλου τους , την κατάργηση στην ουσία της δωρεάν εκπαίδευσης, τη μετατροπή του σχολείου σε προνομιακό χώρο δράσης των επιχειρήσεων. Θα φτάσουν μέχρι τέλους. Στη συρρίκνωση , με απολύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, με εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση χρόνου εργασίας. Θα πάρουν όλα εκείνα μέτρα έτσι ώστε το σχολείο να βγάζει το "νέο τύπο εργαζόμενου". Εκείνου που θα έχει συνειδητοποιήσει από τα μαθητικά του χρόνια το " ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ" . Για να "παραχθεί" , να διαπαιδαγωγηθεί, αν προτιμάται τέτοιου τύπου εργαζόμενος , πρέπει αντίστοιχα να προϋπάρξει αντίστοιχου τύπου εκπαιδευτικός.
Είναι επικίνδυνη αυταπάτη να θεωρούν ορισμένοι , δυστυχώς είναι πολλοί, ότι παρόλα αυτά θα συνεχίσουν  "να έχουν δουλίτσα" με το όποιο κόστος  και τις όποιες υποχωρήσεις... Θα εκπλαγούν  με την ταχύτητα που τους ισοπεδώσει οδοστρωτήρας της καπιταλιστικής κρίσης. Θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε όλους εκείνους που τους κλείνουν το μάτι και τους λένε "εσύ δεν κινδυνεύεις, εμείς είμαστε εδώ, οι άλλοι θα την πατήσουν". Θα πρέπει να απομονωθούν όσοι προωθούν "ιδέες και λύσεις" ενδοταξικού κανιβαλισμού. Ούτε η παραμικρή σκέψη δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων γενικότερα , ο ανταγωνισμός και η αλληλοσφαγή  με βάση τα ..."προσόντα". Γιατί όπως ήδη έχει διαπιστωθεί , και θα γίνει ακόμα πιο φανερό, έχει στηθεί μια επικερδέστατη επιχείρηση στη λογική να αποκτήσω "χαρτιά" μήπως και διασωθώ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ
ΠΑ.Μ.Ε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Διαβάστε την ανακοίνωση ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: