Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

30 Iανουαρίου: Ημέρα πανελλαδικής δράσης εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών

    Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά
    Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους
    Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ, με συνεχή μέτρα, έχουν γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά.
Μαθητές μας ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα, δεν έχουν ασφάλιση, έρχονται πεινασμένα στο σχολείο. Εκατοντάδες μαθητές ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για την μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.
Από την άλλη, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος  εμπαίζει το λαό για δήθεν «μέτρα στήριξης», με το λεγόμενο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Εμπαίζει χιλιάδες παιδιά που υποφέρουν, που έχουν χρόνια να κάνουν διακοπές, αποδεχόμενη το αίτημα των ξενοδόχων για κλειστά σχολεία και «Λευκές Βδομάδες».
Με τον κρατικό προϋπολογισμό έρχονται νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σπιτιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση., ξοδεύει τεράστια κονδύλια για την προώθηση της αξιολόγησης (3,5 εκατ. ευρώ), των ελαστικών σχέσεων εργασίας (βλ. 5μηνα στα σχολεία μέσω ΕΣΠΑ). Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των μαθητών μας. Αυτή η Ε.Ε. και να πού πάνε τα περιβόητα κονδύλιά της!
Απέναντι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να αντιτάξουμε τον κοινό μας αγώνα, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας. Να μη μείνει κανένας μόνος του. Το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν να πάρει σάρκα και οστά.
Στην Αθήνα προχωράμε στις 30/1  13:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών  (Σταδίου 27) και στη συνέχεια στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17), από κοινού με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Γονέων Αττικής, διεκδικώντας:
 -  Ένα δωρεάν γεύμα σε κάθε παιδί στο σχολείο.
 -  Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές
 -  Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
     ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: