Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση στις συκοφαντίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Απάντηση στα ψέματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με τη στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, δίνει η παράταξη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας ΔΕΗ», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι λάθος η θέση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΠΑΜΕ) όπως εκφράστηκε στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ και δημιουργία τριών συνδικάτων σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ. Είναι "ντε φάκτο" αποδοχή της διάσπασης της ΔΕΗ!».
Η «Αγωνιστική Συνεργασία» ξεκαθαρίζει ότι οι δυνάμεις της πρότειναν την ύπαρξη ενός επιχειρησιακού σωματείου σε ΔΕΗ, ενός σε ΑΔΜΗΕ και ενός σε ΔΕΔΔΗΕ, αντί των δεκάδων που υπάρχουν σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρει ότι σήμερα, για περίπου 100 εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, υπάρχουν 5-6 σωματεία. Στην ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συνεργασία» αναφέρει: «Η θέση αυτή είναι συμβολή στην ενότητα του κινήματος και αποτελεί απάντηση στην απαράδεκτη διαγραφή των μελών του "Σπάρτακου" από τον ΑΔΜΗΕ, κάτι για το οποίο οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έβγαλαν μιλιά.
Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν την πάγια θέση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για ένα σωματείο στον κλάδο, όπως εκφράζεται από το κλαδικό Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ και είναι το μόνο στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι από τη ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στις εργολαβίες)».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: