Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δ. Μανωλάκου: Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης

Το ΚΚΕ χαιρετίζει την αγωνιζόμενη αγροτιά που σηκώνει το κεφάλι τόνισε η βουλευτής του ΚόμματοςΔιαμάντω Μανωλάκου κατά την παρέμβασή της στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Η φορολογική αδικία που την νιώθουν έντονα οι αγρότες είναι που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει σημείωσε η Διαμάντω Μανωλάκου προσθέτοντας ότι «οι μικροί αγρότες δεν αρνούνται να πληρώσουν φόρους, αλλά αρνούνται να πληρώσουν από αυτά που δεν έχουν».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση σημείωσε: «Φορολογείτε και τη φτωχολογιά αυτούς που έχουν υποθηκευμένα τα χωράφια γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν. Φορολογείτε την φτωχολογιά, όταν είναι δεδομένο ότι το εισόδημά τους έχει μειωθεί δραστικά, και με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ θα μειωθεί κι άλλο αφού μειώνονται οι ενισχύσεις και αλλάζει προς το χειρότερο ο τρόπος κατανομής των επιδοτήσεων».
Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το 50% των αγροτών δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί δεν έχει να πληρώσει την εισφορά του στον ΟΓΑ και επιλέγει να έχει ασφράγιστο βιβλιάριο με ό,τι συνέπειες έχει αυτό. «Ποιος θα επιβιώσει από αυτή την άγρια πολιτική; Μόνο ο μεγαλοϊδιοκτήτης που θα γίνει μεγαλύτερος απ' τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής που θα μαζέψει από τους κατεστραμμένους μικρούς».
Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης τόνισε χαρακτηριστικά η Διαμάντω Μανωλάκου υπογραμμίζοντας ότι «λύση είναι μόνο μια: Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και φιλολαϊκή οικονομία, δηλαδή την εξουσία πραγματικά να την έχει ο λαός».
902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: