Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Θέλει ο οπορτουνιστής να κρυφτεί,αλλά η χαρά δεν τον αφήνει


Πριν αναφερθώ στα όσα είπε ο Γλέζος, ρίξτε μια ματιά στο απόσπασμα της συνέντευξης του Θ.Παφίλη στα ΝΕΑ 10/9/2002  όταν ήταν υποψήφιος υπερνομάρχης του ΚΚΕ και Γλεζος με τον ΣΥΡΙΖΑ
- Δε θα μπορούσατε να τα έχετε βρει με το Μανώλη Γλέζο;
- Ο Συνασπισμός, τον οποίο εκπροσωπεί ο Μ. Γλέζος, τα έχει βρει στο 30% των νομαρχιών και σε δεκάδες δήμους με το ΠΑΣΟΚ!!! Δεν μπορεί να ισχύσει "και στον κλέφτη ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι"...
- Μα δεν είναι ένα ιστορικό πρόσωπο που στάθηκε σε ίδια μετερίζια με εσάς;
- Ο καθένας το διαβατήριό του πρέπει να το ανανεώνει τακτικά για να μπορεί να ταξιδεύει όχι μόνο στο χθες αλλά και στο σήμερα.
- Τίθεται όμως από αρκετούς ένα ζήτημα συνεργασίας "των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων"...
- Με το λαό ή με τα μονοπώλια; Οποιος πατάει σε δύο βάρκες... θα πέσει στο νερό, όπως και αν ονομάζει τον εαυτό του...

Ήταν οι εποχές που οι οπορτουνιστές έχυναν ποτάμια τα δάκρυα στο όνομα της ενότητας των "αριστερών δυνάμεων". Φυσικά τότε οι ΚΚΕδες ήταν οι κακοί , οι διασπαστές, οι ...οι ...οι. Εξάλλου το παραμύθι το ζήσαμε και στις περασμένες εκλογές. Αποκαλύπτεται πλέον μπροστά στα μάτια ακόμα και του πλέον δύσπιστου  ποιος ήταν ο λόγος  αυτών των "επιθέσεων φιλίας". Η διάλυση, η περιθωριοποίηση, η απομόνωση, του ΚΚΕ. Ο ίδιος ο Γλέζος έχει πάρα πολλές περγαμηνές αντιΚΚΕ δράσης, που ξεκινούν από τη δεκαετία του 50, διατρέχουν τη δεκαετία του 80 , όταν έψαχνε  το σοσιαλισμό στο ΠΑΣΟΚ και φτάνουν μέχρι σήμερα που ως  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ονειρεύεται να σώσει την Ελλάδα ως κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη ...ΝΔ. Σκοπός ζωής γι΄αυτόν ήταν και είναι το στρίμωγμα , με κάθε τρόπο του ΚΚΕ.
Να μην τον αδικούμε όμως.Επειδή είναι η πιστότερη αποτύπωση της εικόνας του οπορτουνισμού διευκολύνει αφάνταστα το ΚΚΕ. Ο λόγος είναι φανερός.
Για να δω λοιπόν τώρα τι δικαιολογίες έχετε όσοι ψηφοφόροι του ΚΚΕ τρέξατε να ενισχύσετε το ΣΥΡΙΖΑ για να απολαύσετε "την πρώτη αριστερή κυβέρνηση". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: