Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Λαϊκή θύελλα χρειάζεται

«Θύελλα προκάλεσε το δημοσίευμα του "Εθνους της Κυριακής", το οποίο αποκάλυψε απόρρητο έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο οποίο αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έγινε, επειδή την απέρριψε η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου». Αυτά γράφει το «Εθνος» της Δευτέρας, εννοώντας ότι η διαχείριση της κρίσης θα ήταν ευκολότερη αν είχε γίνει τότε το «κούρεμα». Δεν ξέρουμε και δε μας απασχολεί πού είδαν τη «θύελλα». Αλλά, σχετικά με το θέμα, έχουμε να πούμε τα εξής:
1ον. Αν εξαιρέσει κανείς το έγγραφο, σιγά την αποκάλυψη. Την έχει κάνει ο Παν. Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος τότε της Ελλάδας στο ΔΝΤ, εδώ και δυο χρόνια. Εγραψε, μάλιστα, και βιβλίο.
2ον. Οι αστοί επαναφέρουν αυτό το ζήτημα τώρα, ενώ ουδέποτε είπαν κουβέντα γι' αυτό, όταν πρωτοεμφανίστηκε με το πρώτο μνημόνιο το 2010. Γιατί στήριξαν το μνημόνιο ως εργαλείο των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.
3ον. Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, ρίχνοντας όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού δεν τους κοστίζει, προκειμένου να εκμαιεύσουν την ανοχή του λαού στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Συμπέρασμα: Ο λαός να οργανώσει την αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική θύελλα.
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: