Επιταχύνονται οι κινήσεις αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος ενόψει των ευρωεκλογών, για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια εντός των τειχών.
Το ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε την απόφαση της «κίνησης των 58» για κάθοδο στις ευρωεκλογές τονίζοντας πως «μετέχει με σεβασμό στην ιστορία και την ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα, αλλά με σεβασμό και σε όλους τους άλλους -κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα- που πιστεύουν στη δυναμική της  προσπάθειας αυτής», σημείωσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η «κίνησης των 58» ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα κατέβει στις ευρωεκλογές ως «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς, ώστε να αποτελέσει ένα επιπλέον ανάχωμα που θα συγκρατεί για λογαριασμό του συστήματος, τις απώλειες που θα έχει το νέο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Για την πρωτοκαθεδρία του συγκεκριμένου χώρου στην παρούσα φάση, το ΠΑΣΟΚ ερίζει με τη Δημοκρατική Αριστερά. Η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει να συμπορευτεί στις ευρωεκλογές με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, η μειοψηφία στηρίζει την «κίνηση των 58», ενώ από ένα τμήμα της παραμένει ανοιχτή και η πόρτα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μετεκλογικά.

Αναταράξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες
Για το μεσημέρι της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έξι βουλευτές του κόμματος απουσίασαν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το περασμένο Σάββατο, ζητώντας να συνεδριάσει πρώτα η ΚΟ.
Ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου χαρακτήρισε υποχρεωτική τη συμμετοχή και επιτέθηκε σε όσους τον αμφισβητούν αναφέροντας πως «όσοι εποφθαλμιούν καρέκλες, να τις πάρουν στο σπίτι τους από σήμερα το βράδυ».
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκλεισε τα σενάρια για συνεργασία με τον Βύρωνα Πολύδωρα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις τοπικές εκλογές. 
902.gr