Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

«Όχι μόνο θα χτυπάω το γραφείο, αλλά θα το γυρίσω κι ανάποδα».

Eντύπωση φαίνεται ότι προκάλεσε η στάση της  Ναυσικάς Μπαβελή, εκλεγμένης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών.
Συγκεκριμένα , όπως διαβάζουμε στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησε με τη συγχώνευση- κατάργηση των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων των πρώην δήμων που σήμερα αποτελούν τον Καλλικράτειο Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο μπλογκ...  " Η λέξη «κατάργηση» αποτέλεσε όμως και την αιτία οργής της εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ κα. Μπαβελή η οποία ζήτησε έντονα, χτυπώντας δυνατά το χέρι της στο τραπέζι «να μην καταργηθεί, γιατί αυτό σημαίνει απολύσεις». Κάποιοι από τους συμβούλους της πλειοψηφίας αντέδρασαν στην στάση της δημοτικής συμβούλου και της ζήτησαν επιτακτικά να μην χτυπά το χέρι της στο τραπέζι. Η στάση τους αυτή εξόργισε ακόμα περισσότερο την κα Μπαβελή η οποία οργισμένα τους απάντησε: «Όχι μόνο θα χτυπάω το γραφείο, αλλά θα το γυρίσω κι ανάποδα».
Στην συζήτηση παρενέβη τότε ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δ. Καμπόσος τονίζντας πως πρόθεση της δημοτικής αρχής δεν είναι να προβεί σε απολύσεις αλλά να μειώσει το κόστος λειτουργίας.
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά την κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου και την ένταξή του στον Δήμο, όπως εισηγήθηκε ο κ. Μαλτέζος
ο οποίος πριν για το ζήτημα του Δημοτικού Ωδείου είχε αναφέρει ότι «ονειρευόμαστε να συνεχίσει να λειτουργεί, με πολύ μικρότερο κόστος, ενσωματώνοντάς το στον Δήμο Άργους-Μυκηνών, αλλά με πλήρη ανεξαρτησία ως προς την λειτουργία του»
Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά υπάρχει εκλεγμένο μέλος και στέλεχος  του ΚΚΕ στο Δήμο Άργους. Αυτό χαλάει τη μανέστρα στα δικομματικά συνεταιράκια τα οποία εναλλασσόμενα στη δημοτική αρχή στην κυριολεξία αλώνιζαν ανενόχλητα. Τα έργα και τις ημέρες του δικομματισμού στο Δήμο Άργους   αλλά και στους υπόλοιπους δήμους τα γνωρίζουν όλοι οι πολίτες. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν καλά είναι ότι η ΛαΙκή Συσπέιρωση δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Όσο για την εκπληξη τους για το χτύπημα του χεριού στο τραπέζι , έχουμε να τους πούμε πως το ταξικό κίνημα και οι εκπρόσωποι του, θα χτυπήσουν πολλές φορές το χέρι στο τραπέζι  όταν θα χρειαστεί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης . Μας βρίσκει δε απολύτως σύμφωνους  αυτό που είπε η Ναυσικά Μπαβελή «Όχι μόνο θα χτυπάω το γραφείο, αλλά θα το γυρίσω κι ανάποδα». 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ. ΩΣΤΕ ΕΦΤΑΣΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΤΟ; ΧΑ ΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΟΥΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ και το Δήμο ολόκληρο να φέρει τούμπα θέλει ...

Καλά τους τα ΄πε !