Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

΄Αννα Διαμαντοπούλου: "... ουσιαστικά αποτελέσματα σε αντίθεση με την Ιρλανδία. Και το μήνυμα είναι νομίζω και εσωτερικό"

Στο χτεσινό, 13-3-2011, δελτίπο ειδήσεων του MEGA , η υπουργός παιδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον "θρίαμβο" του  Γ.Α.Π. στη σύνοδο.
"Τα αποτελέσματα της συνόδου ήταν θετικά για την Ευρώπη και ήταν θετικά για την Ελλάδα. Απεδείχθη ότι η πολιτική και ο τρόπος διαπραγμάτευσηςτου πρωθυπουργού είχαν πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα σε αντίθεση με την Ιρλανδία. Και το μήνυμα είναι νομίζω και εσωτερικό. Η επόμενη περίοδος σημαίνει περισσότερη δουλειά, περισσότερη στοχοπροσήλωση  με στόχο να επιτύχουμε όλα αυτά που είναι αναγκαία για την Ελλάδα και τους πολίτες."


Τo τι σημαίνει αυτός ο θρίαμβος για τους εργαζόμενους, λίγο ως πολύ το αντιλαμβανόμαστε όλοι. 'Οτι ακριβώς και ο θρίαμβος του μνημονίου. Αναμένονται νέα σαρωτικά μέτρα, μεγαλύτερη μείωση μισθών,εργασιακός μεσαίωνας, ξεπούλημα των πάντων, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα....
Οι δήλωσεις Διαμαντοπούλου όμως αναδείχνουν έναν νέο, ακόμα χειρότερο,εκβιασμό σε βάρος του λαού. Θυμίζει ταγματασφαλίτικη τακτική . Τακτική συνεργατών των Γερμανών στη διάρκεια της κατοχής. Τότε έλεγαν ότι η αντίσταση είναι μάταιη, Οι Γερμανοί είναι ανίκητοι. Μην αντιστέκεστε γιατί θα σας εκτελέσουν.  Τώρα λέει μην παλεύετε  μην αγωνίζεστε, βλέπετε τι έπαθε και τι θα πάθει ο Ιρλανδικός λαός που αντιδρά;  Κατά συνέπεια όσοι σας καλούν σε αντίσταση και απειθαρχία θέλουν το κακό σας. Σκάστε και δουλέψτε.  
Έχω την εντύπωση λοιπόν πως  το επόμενο διάστημα θα κυλήσει σε αυτό  εκβιαστικό μοτίβο. Όποιος αντιστέκεται είναι τρελός. Δείτε τι θα πάθουν οι Ιρλανδοί που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: