Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Κατέβασε διακόπτες η ΔΕΗ σε αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ στην Αργολίδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και του argonafplia.gr η ΔΕΗ  κατέβασε  διακόπτες σε 2 αντλιοστάσια ΤΟΕΒ. Συγκεκριμένα έκοψε το ρεύμα στα αντλιοστάσια του Αργολικού και της Νέας Τίρυνθας προειδοποιώντας  έτσι και τα άλλα  αντλιοστάσια για τις οφειλές τους ,σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των φτωχομεσαίων αγροτών. Συγκεκριμένα οι οφειλές προς τη ΔΕΗ  των  2 αντλιοστασίων ανέρχονται στο ύψος των 120.000 ευρώ. Ενώ τα υπόλοιπα  υπολογίζεται πως έχουν  οφειλές  400-500 χιλιάδες ευρώ. Μπροστά στη νέα καλλιεργητική περίοδο οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους  για να ξαναποτίσουν . Αλήθεια πως θα γίνει αυτό όταν το πορτοκάλι έφτασε  τα 10 λεπτά το κιλό;

Ακόμα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το 30% των αγροτών   δεν μπορεί να καταβάλλει την οφειλή στον ΤΟΕΒ.
Είναι φανερό πως οι αγρότες και του νομού μας οδηγούνται σε  βίαιο και ταχύτατο ξεκλήρισμα. Στρώνεται ο δρόμος έτσι  για τους αγροτοεπιχειρηματιών , για τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.
Για την αγροτιά που υποφέρει από την φτώχεια άλλη διέξοδος δεν υπάρχει από την  ανατροπή  της αντιαγροτικής πολιτικής και  τη δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, εφαρμογής μιας άλλης, φιλοαγροτικής . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: