Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Επιθέσεις που θυμίζουν ασφαλίτες και συμμορίες του υποκόσμου.

 Από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Με τρόπο που θυμίζει Ασφάλεια και συμμορίες του υποκόσμου θρασύδειλοι τραμπούκοι επιτέθηκαν την περασμένη βδομάδα σε μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σε διάφορες σχολές, στήνοντας ενέδρες και προπηλακίζοντας, ενώ σε άλλες σχολές έσταζαν αντικομμουνιστική χολή μέσω χυδαίων συνθημάτων. Ολα αυτά με την πρόφαση ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ ...διασπούν το φοιτητικό κίνημα και δεν πρέπει να έχουν θέση μέσα στις σχολές, ότι τάχα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών περιχαρακώνει τη νεολαία. Η πυκνότητα των περιστατικών σε σχολές της Αθήνας, από την περασμένη Τρίτη, 22 Μάρτη έως και την Πέμπτη 24 Μάρτη, δείχνει ότι δεν είναι τυχαία μεταξύ τους, αλλά πρόκειται για ένα συντονισμένο σχέδιο.

Οσο για το «γιατί» αυτών των επιθέσεων, το αποκαλύπτουν αυτά που έλεγαν περί «διασπαστών» και «περιχαράκωσης της νεολαίας από το ΜΑΣ»: Οι τραμπούκοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν ένα κίνημα ανοργάνωτο, με τη μεγάλη μάζα των φοιτητών μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες, ώστε να μιλούν αυτοί εξ ονόματός του και να πουλούν «ψευτοεπανάσταση» με τους φοιτητές απόντες ή στην καλύτερη περίπτωση συμμετέχοντας περιστασιακά, ως ...μπούγιο σε ανώδυνα για το σύστημα ξεσπάσματα σε στιγμές ανόδου των κινητοποιήσεων.
Για του λόγου το αληθές, την περασμένη βδομάδα συνέβησαν τα εξής:
Συγκεκριμένα, στο ΕΜ Πολυτεχνείο, την περασμένη Τρίτη, 15 άτομα από τον αποκαλούμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, είχαν στήσει ενέδρα σε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ και του επιτέθηκαν με κράνη. Στην ΑΣΟΕΕ την Πέμπτη, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου προπηλάκιζαν και επιτέθηκαν σε μέλη του ΜΑΣ με σιδερένιους λοστούς, εκτοξεύοντας κράνη και κάδους σκουπιδιών! Στη Νομική, την Τετάρτη, 40 μέλη της ΕΑΑΚ και του αντιεξουσιαστικού χώρου από κοινού και με σχέδιο επιτέθηκαν σε μέλη του ΜΑΣ, φτάνοντας στο σημείο να εκτοξεύουν κάδους σκουπιδιών και πέτρες εναντίον τους, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει μια φοιτήτρια(!), ενώ μια μέρα νωρίτερα όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης πήρε το λόγο ο ομιλητής του ΜΑΣ και καταδίκαζε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, ομάδα της ΕΑΑΚ επιτέθηκε σε άλλα μέλη του ΜΑΣ βρίζοντας, φτύνοντας και προπηλακίζοντάς τους. Στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου, την περασμένη Πέμπτη, ομάδα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο με κράνη και καδρόνια επιτέθηκαν στα μέλη του ΜΑΣ. Στο ΤΕΙ Πειραιά την Τετάρτη, ομάδα από τον αποκαλούμενο αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκε εξοπλισμένη με κράνη, λοστούς και παραλάιζερ, σπάζοντας τραπεζάκια και γράφοντας εμετικά συνθήματα για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Μια μέρα πριν, στο ίδιο ίδρυμα, οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές όλο το πρωί προκαλούσαν και έσκιζαν πανό του ΜΑΣ.
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Πέμπτη, 20 μέλη από τον περιφερόμενο θίασο της ΕΑΑΚ χλεύαζαν, προπηλάκιζαν και προκαλούσαν μέλη του ΜΑΣ. Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, την Πέμπτη, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έσκιζαν αφίσες του ΜΑΣ και γέμισαν τους τοίχους της σχολής με αντικομμουνιστικά χυδαία συνθήματα.

Ε. Γ.

1 σχόλιο:

Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας είπε...

Τι κατάντια! Αυτοί οι τραμπούκοι ψευτοεπαναστάτες αντιεξουσιαστές προορίζονται να γίνουν οι... βελτιωμένοι Πάγκαλοι της αύριον, αν τους αφήσουμε, βέβαια... Φρικτή προοπτική!