Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

H πλειοψηφία της περιφέρειας Πελοποννήσου ζητά την ποινικοποίηση όσων αγωνίζονται

Συνέχεια απο τη χτεσινή ανάρτηση του θέματος,"Kαραμπινάτος Φασισμός! Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απαγορεύει τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων,"στο σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη. Δείτε πως μεθοδεύτηκε από την "Σοσιαλιστική, κυβερνητική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ".  Επειδή οι ΠΑΣΟΚοσύμβουλοι είναι γνωστοί στην περιοχή, θα περιμένουμε με αγωνία να μας εξηγήσουν τη νέα εκδοχή του διλήμματος "Δεξιά-Αντιδέξια" , "Φως-Σκοτάδι".
Διαβάστε το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη. Παραλείπεται μόνο το κομμάτι που δημοσιεύεται το ψήφισμα, τοι οποίο υπάρχει ΄στηη ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί ανομίας για όσους αγωνίζονται ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που παίρνει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, υιοθετεί, και μάλιστα υπερθεματίζει με σχετικό ψήφισμά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την επιμονή που επέδειξε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης (ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.) για το θέμα αυτό.
Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν από δύο βδομάδες για το θέμα, όταν τότε ο Π. Τατούλης ζήτησε από το κράτος και τα θεσμοθετημένα όργανα να επέμβουν σε όσους αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων, την κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία, προχωρούν σε συμβολικές καταλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς και κτίρια.
Μάλιστα, είναι τέτοιο το ύφος του ψηφίσματος, που ανάγκασε πολλά μέλη της πλειοψηφίας να αντιδράσουν αρχικά, να εκφράσουν επιφυλάξεις, ενδοιασμούς, αντιρρήσεις, μέχρι και αναβολή του ψηφίσματος. Ωστόσο, ήταν τέτοια η επιμονή του Π. Τατούλη να περάσει το ψήφισμα ως έχει, με αποτέλεσμα στο τέλος να ψηφιστεί.
.........................................................................................................
Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Γόντικας, περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που καταψήφισε φυσικά την πρόταση, σημείωσε σχετικά:
«Η Δημοκρατία και η Νομιμότητα δεν είναι άχρωμη, άοσμη και ουδέτερη. Υπηρετείτε και υπερασπίζεστε κ. Τατούλη την δημοκρατία διαχρονικά των δουλοκτητών, των φεουδαρχών, σήμερα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων.
Υπηρετούμε και υπερασπίζουμε διαχρονικά την δημοκρατία των δούλων και των κολίγων, σήμερα των εργαζόμενων, των προλετάριων.
Το δικό σας κάλεσμα στη δημοκρατία και στη νομιμότητα αφορά τη διατήρηση και την αύξηση των άνομων κερδών και της εξουσίας των καπιταλιστών.
Το δικό μας κάλεσμα, για οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική και στους αντιλαϊκούς νόμους αφορά άμεσα την ζωή και την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών μας.
Αρνούμαστε τη νομιμότητα της εξαθλίωσης. Η δική σας αστική δημοκρατία σταματά στις πύλες των εργοστασίων, που μέσα επικρατεί η τρομοκρατία της απόλυσης, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία του καπιταλιστή.
Αυτοί οι καπιταλιστές κατέχουν και τα ΜΜΕ που απλόχερα σας στήριξαν, κ. Τατούλη.
Αυτοί οι καπιταλιστές μας έφεραν και μας φέρνουν τον εισαγγελέα και τις αστυνομικές αρχές, όταν τολμάμε να πάμε σε εργοστάσια να επικοινωνήσουμε και να συζητήσουμε με τους εργάτες.
Εμείς γνωρίζοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την κρατική βία και καταστολή. Επιλέγουμε σταθερά να είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται, με όποιες μορφές αγώνα αυτοί επιλέγουν, μέσα από τις διαδικασίες του λαϊκού κινήματος.
Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές και οι διώξεις. Το κίνημά μας έχει παρακαταθήκες που μας οπλίζουν με πείρα και πείσμα»

1 σχόλιο:

Λεθτέρης-Δικαίος είπε...

Ναι, κύριε Τατούλη και λοιποί ξεπουλημένοι, μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε, πως θα σας ακούσουμε! Τι νομίζετε, δηλαδή, μόνο προσκυνημένοι και ραγιάδες υπάρχουν; Δυστυχώς, βέβαια, ο περίγυρός σας είναι γεμάτος από δαύτους, αλλά δείτε λιγάκι παραέξω! Υπάρχουν και οι ανυπότακτοι, οι ασυμβίβαστοι, οι ορθοβαδίζοντες! Αυτούς τρέμετε!
Καλό μήνα, σύντροφε!