Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Imperialism ante portas!


H επέμβαση στη Λιβύη είναι πλέον θέμα λίγου χρόνου. Η Ελληνική κυβέρνηση φυσικά, όπως και στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας , πολύ βαθιά χωμένη στα σκατά.  Και στις 2 περιπτώσεις ο ΓΑΠ σε πρωταγωνιστικό ρόλο.Οι βάσεις που ο μεγάλος ηγέτης , κατά την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, έδιωχνε, οι βάσεις που έφευγαν μια ζωή , αλλά τελικά έμειναν  παίζουν για μια ακόμη φορά τον εγκληματικό τους ρόλο. Το σύνθημα που φωνάζαμε  τότε " Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ , ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ" παραμένει διαχρονικό. Διαχρονικός είναι και ο εμπαιγμός των αριστερούληδων.Για λεπτομέρειες δες εδώ.

Για πρώτη φορά  λοι[πόν η Ελλάδα  θα συμμετέχει στο έγκλημα με 4 F-16 , τα οποία λένε πως δε θα βομβαρδίζουν. Δε νομίζω πως υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος που τους πιστεύει. Επίσης  2 ελικόπτερα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύη. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά. Λεπτομέρειες εδώ.
Το προηγούμενο έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία ο λαός μας το πλήρωσε με μια φοβερή  μόλυνση εξαιτίας των βομβαρδισμών χημικών εργοστασίων με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, Αυτός πόλεμος  με τι κόστος θα πληρωθεί άραγε; Πώς μπορούν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου οι Κρητικοί όταν ο Καντάφι προειδοποιεί  πως "αν η διεθνής κοινότητα παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης θα το μετανιώσει.". 
 Θα ξαναδούμε όμως εικόνες   από βομβαρδισμούς αμάχων. Εξάλλου είναι ένα προσφιλές σπορ στο οποίο  επιδίδονται οι ιμπεριαλιστές. Το έχουν κάνει και στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και στο Βιετνάμ παλιότερα  κλπ. Δεν έχει δικαίωμα λοιπόν κανείς να παρακολουθήσει τον πόλεμο από τον καναπέ του. Η  ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Ουδετερότητα δεν υπάρχει. Σήμερα οι Λίβυοι , αύριο εμείς. Θυμηθείτε τις ασκήσεις στη Βόρεια Ελλάδα πριν λίγο καιρό. 
Πέρα από όλα τα άλλα όμως η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό τον πόλεμο θα έχει κόστος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα ετοιμάζονται να κλείσουν σχολεία, νοσοκομεία, κλπ . Και τομ ερώτημα παραμένει . ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; Αν δεν τους σαρωσουμε τώρα , πότε θα το κάνουμε;  Είναι ανάγκη η βάση της Σούδας και του Ακτίου να περικυκλωθεί από χιλιάδες κόσμου, να καταλάβουν ότι ο λαός δεν  θέλει να γίνει συνένοχος στο έγκλημα. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών του. Είναι ανάγκη ο λαός να κατέβει στο δρόμο με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ την ΕΕΔΥΕ. Είναι ώρα για συστράτευση με τον ταξικό, τον αντιιμπεριαλιστικό πόλο αντίστασης.

1 σχόλιο:

Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας είπε...

Είδατε με πόση ευκολία η αστική τάξη βρίσκει λεφτά και για να «υποστηρίξει τη ρευστότητα» των τραπεζών, αλλά και για τις φρεγάτες, τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα κ.λπ. για να παίξει τον ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή σε βάρος του Λιβυκού λαού και της χώρας του. Ωστόσο χρήματα δεν υπάρχουν για τα σχολεία και τα νοσοκομεία που κλείνουν, για τον λαό που έχει καταδικαστεί στην ανέχεια...