Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «προοδευτικός» δήμιος των συνταξιούχων


Και τι δεν έχουμε ακούσει τελευταία για τον «εξαναγκασμό» της κυβέρνησης της «πρώτη φορά αριστεράς», συνεπικουρούμενης από όλα τα κόμματα των «πολλών φορών δεξιά», να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πακέτο μέτρων - λαιμητόμο για το λαό, το οποίο αποτελεί μέρος μόνο του 3ου μνημονίου. Από τον πρωθυπουργό της «κυβερνώσας αριστεράς», Τσίπρα, μαθαίνουμε ότι υπογράφει και προωθεί αντιλαϊκά μέτρα που δε συμφωνεί! Που δεν είναι πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι αποτέλεσμα των εκβιασμών. Μέχρι και για πραξικοπήματα ακούσαμε...
Πρόκειται για χοντρό δούλεμα. Στην πρόσφατη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην ΕΡΤ, ο ίδιος πρόβαλε την επιβολή ή αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας ως «μια προοδευτική πολιτική»! Δεν το παρουσίασε σαν ένα μέτρο «εξαναγκασμού», αλλά το υιοθέτησε πλήρως, δίνοντάς του μάλιστα και προοδευτικό περιεχόμενο. Συνεπώς, πρέπει να υιοθετηθεί και να στηριχτεί από τους συνταξιούχους, παρόλο που κάθε χρόνο θα αφαιμάζεται το ήδη πενιχρό τους εισόδημα με επιπλέον 854 εκατομμύρια ευρώ, διότι τόσο θα στοιχίζει το «προοδευτικό» μέτρο.
Την ίδια στιγμή, στην ίδια συνέντευξη, είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι «δώσαμε τη μάχη για να μη μειωθούν οι συντάξεις σύμφωνα με τις αρχικές προτάσεις των δανειστών». Τώρα το πώς κάθε χρόνο οι συνταξιούχοι θα καταβάλλουν από τις συντάξεις επιπλέον 854 εκατ. ευρώ για να αγοράζουν την «πρώτη φορά δωρεάν Υγεία» του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα δε θα μειώνονται και οι συντάξεις, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και οι επιχειρηματίες το ξέρουν.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορές με τους προηγούμενους. Οχι όμως για το αν το λογαριασμό της καπιταλιστικής κρίσης και των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικής δράσης θα τον πληρώσει ο λαός, αλλά με ποιον τρόπο θα πληρωθεί το τίμημα. Αυτή είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους, γιατί έχει τη «δημοκρατική ευαισθησία» να δίνει επιλογές στο λαό για τον τρόπο που θα πεθάνουν τα δικαιώματά του. Να αισθάνεται ότι ο ίδιος συμμετέχει, και τελικά να τον μετατρέπει και σε συνένοχο για την κατάστασή του, ενώ οι εκμεταλλευτές του, οι επιχειρηματικοί όμιλοι να βγαίνουν «λάδι». Αυτά τα προτερήματα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ένα είδος «πολιτικής μεθαδόνης» που καταστέλλει και αφοπλίζει το λαϊκό κίνημα, γι' αυτό αξιοποιείται και επιβραβεύεται από το κεφάλαιο και τις ενώσεις του, όπως η ΕΕ.
Για αυτό ο λαός πρέπει να απεξαρτηθεί από την επιρροή αυτής της πολιτικής. Να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις που είναι ανεξάντλητες και μπορούν να σαρώσουν όλα αυτά τα εμπόδια, για να αξιοποιεί τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.
Να βγάλει σε πρόωρη σύνταξη το κεφάλαιο και την πολιτική που το υπηρετεί, για να μπορέσει να κατακτήσει ο ίδιος κανονική και πλήρη σύνταξη και όλα τα άλλα κοινωνικά δικαιώματα.
Για να έχει πλήρη, σύγχρονη και απολύτως δωρεάν κρατική, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Να μη δώσει καμία θυσία για το κεφάλαιο, αλλά να τα δώσει όλα για την ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, για τη δική του εξουσία. Για αυτόν το στόχο μόνο αξίζει κάθε θυσία.
 Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Γ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: