Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Με αφορμή κάποιες επιστημονικές διαπιστώσεις για το πρόβλημα του καρκίνου στη Β.Ελλάδα

Το παρακάτω δημοσίευμα είναι από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φαίνεται πως το ζήτημα της έξαρσης του καρκίνου στη Β.Ελλάδα  συνιστά πλέον σοβαρότατο πρόβλημα. Διαβάστε το δημοσίευμα. Στο τέλος οι παρατηρήσεις μας.
Διαβάστε....
Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες. Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ο καθηγητής Υγιεινής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης,  πιθανολογεί ότι η αυξητική τάση του καρκίνου στη Δράμα μπορεί: Πρώτον να είναι ένα δημογραφικό φαινόμενο που σχετίζεται με τη μετανάστευση των Δραμινών κατά τη δεκαετία του ΄60 στη Δυτική Γερμανία, όπου εκτέθηκαν σε καρκινογόνους παράγοντες και στη συνέχεια επέστρεψαν έχοντας επηρεαστεί από αυτούς. Δεύτερον να έχουν επηρεαστεί οι κάτοικοι της περιοχής από φυτοφάρμακα ή από τους υπάρχοντες περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως π.χ. το ραδόνιο, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Δράμας υπάρχει σε υψηλότερα ποσοστά. Τρίτον να οφείλεται σε ρύπους που παράγει η γειτονική Βουλγαρία και μεταφέρονται στην Ελλάδα με τα νερά του Νέστου ή ακόμη και στη διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, όπου είχε συμβεί ατύχημα το 2006
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε  συνέχεια...
Δεν έχω καμιά πρόθεση να αμφισβητήσω επιστημονικά πορίσματα , ή απόψεις επιστημόνων ειδικότερων από μένα. 
Κάποιες απορίες ή επισημάνσεις με κάθε επιφύλαξη δικαιούμαι να έχω. 
Φαίνεται πως δεν εξετάστηκε , ούτε αναφέρεται στο δημοσίευμα που εγώ έχω υπόψη μου, ούτε σε όσα διάβασα σε άλλες ιστοσελίδες, η περίπτωση των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών.
Είναι γνωστό πως  κατά τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς έπεσαν πάνω από 50.000 βλήματα  κάτι που σημαίνει ότι ρίχτηκαν στην περιοχή πάνω από 15 τόνοι U - 238»!
Αν σκεφτούμε πως το απεμπλουτισμένο ουράνιο μολύνει το έδαφος, τα νερά των ποταμών , των λιμνών και των θαλασσών καθώς και τα υπόγεια νερά, η έκταση της μόλυνσης είναι τεράστια.
Και δεν ειναι μόνο το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Οι βομβαρδισμοί των πετροχημικών εργαστασίων της πρώην Γιουγκοσλαβίας απελευθέρωσαν τεράστιες ποσότητες χημικών. Τι είδους; Σε ποια έκταση;
Πολλές μελέτες συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν κινδύνεψε και δεν κινδυνεύει από όλα όσα συνέβησαν τότε. Άλλοι τόσοι όμως επιστήμονες κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, μίλησαν για επιπτώσεις σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων.
Οι απορίες παρόλα αυτά παραμένουν. Η όποια μόλυνση σταμάτησε στα ελληνικά σύνορα, εναέρια ή χερσαία;
Διαβάστε ακόμα.

«Απεμπλουτισμένα» Βαλκάνια...


Δεν υπάρχουν σχόλια: