Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Νέα «απόχη» στα «δεξιά» του αστικού πολιτικού συστήματος

Μορφοποιούνται οι διεργασίες στο χώρο της λεγόμενης «πατριωτικής δεξιάς» όπου από καιρό επιχειρείται να στηθεί ένα σχήμα που θα απορροφά απώλειες της ΝΔ και θα έλκει με κάλπικη αντιμνημονιακή ρητορεία δυνάμεις που η ΝΔ αδυνατεί, λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει. «Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό», ονομάζεται λοιπόν το σχήμα που δημιούργησαν οι Β. Πολύδωρας και Χρ. Ζώης αμφότεροι πρώην στελέχη και υπουργοί της ΝΔ. Το κόμμα του Χρ. Ζώη, η «Νέα ΜΕΡΑ» παραμένει ενεργό, θα συμμετάσχει ως «συνιστώσα» στο νέο φορέα.
Ευθύς εξαρχής έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις με τον Β. Πολύδωρα να δηλώνει πως «είμαστε ενάντια στο μνημόνιο αλλά υπέρ της ΕΕ», κοροϊδεύοντας το λαό αφού το μνημόνιο δεν αποτελεί παρά την εξειδίκευση για την Ελλάδα της στρατηγικής της ΕΕ υπέρ των μονοπωλίων, της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους. Η «Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό» απευθύνεται, όπως εξήγησε ο Β. Πολύδωρας στους απογοητευμένους νεοδημοκράτες καταρχήν, σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ, αλλά και σε όσους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής προβληματίζονται απ' την «ακραία ναζιστική ρητορική της». Οχι τυχαία, το έμβλημα του κόμματος (κάτι σε ασπίδα) παραπέμπει σε έμβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Β. Πολύδωρας παραδέχτηκε πως δεν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση όταν αποχωρούσε απ' αυτήν. Αξιοσημείωτη είναι η ταύτισή του με το βασικό σήμερα αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρέους κατά το πρότυπο της Γερμανίας το 1953 και η ανασυγκρότηση. Γεγονός που δείχνει πόσο στενό είναι το πλαίσιο εντός του οποίου κινούνται όλες οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης.

Κόντρες στη ΝΔ
Στο μεταξύ, αναταράξεις επικρατούν στο εσωτερικό της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κυκλοφόρησαν φήμες ότι στη Ρηγίλλης συζητείται πρόταση να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης.
Στον Τύπο, διοχετεύτηκαν και πληροφορίες ότι ο Τζιτζικώστας δέχτηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα, με το οποίο του έγινε σαφές ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την Περιφέρεια, αν και το προηγούμενο διάστημα τού είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από ανώτερο επίπεδο. Ωστόσο, ο Τζιτζικώστας έσπευσε χτες το μεσημέρι να ανακοινώσει ότι κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος στην περιφέρεια.
Στις εξελίξεις παρενέβη με γραπτή δήλωσή του και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, λέγοντας: «Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν». Σημειωτέον, ο Ψωμιάδης πριν μερικές μέρες υπέδειξε ως καταλληλότερο για δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη, αδελφό του πρ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη.
Πηγή : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: