Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Για τη συνέντευξη Κουτσούμπα στον eniko

Δεν ξέρω τι περίμεναν όσοι είδαν τον Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, ή μάλλον φαντάζομαι τι ήθελαν να δουν.  Το μόνο σίγουρο είναι πως η έκπληξη ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη για τους αντιπάλους του ΚΚΕ. Ο γραμματέας του ΚΚΕ ήταν αυτό που  περιμέναμε  και ξέραμε όλοι οι οπαδοί, φίλοι και μέλη του ΚΚΕ. Στιβαρός, σίγουρος, απόλυτα εύστοχος, ψύχραιμος, σταθερός , αταλάντευτος, δε μασούσε τα λόγια του, με απαντήσεις απολύτως εύστοχες χωρίς να αφήνει το παραμικρό κενό.Με λίγα λόγια δε στριμώχτηκε ποτέ.
 ΤΟΝ ΧΑΡΗΚΑ . ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ. 
Κάτι κουτοπόνηρα τυπάκια με ύφος μπλαζέ που προσπάθησαν να "του την πουν"  τα έβαλε στη θέση τους και έχασαν τα λόγια τους.
Δείτε ορισμένες χαρακτηριστικές απαντήσεις του.

Για τον Στάλιν

Η απάντηση στην προβοκάτσια του ... απολυμένου της Τυποεκδοτικής 

Περί "βόλτας του ΠΑΜΕ"... και κατοχής 

Για τη διαφθορά στην ΕΣΣΔ και τις δημοκρατικές ελευθερίες 

Για την πώληση του 902 

Εργατική λαϊκή αντιπολίτευση - Θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει; 

Θα μπορούσε να συγκυβερνήσουν ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ; 




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω οτι ταιριάζει ο τίτλος "προβοκάτσια". Είδες τον ΓΓ να λέει τίποτα τέτοιο; Είδες να του απαντάει έστω με επιθετικό ύφος; Αντιθέτως νομίζω οτι χάρη στην ξεκάθαρη ειλικρίνια του κέρδισε τις εντυπώσεις και ξεκαθάρισε το τοπίο. Θυμάσαι τι λέγαν όλοι τότε που εξελίσονταν το θέμα; Οτι "γιατί το ΚΚΕ δε βγαίνει ανοιχτά να παραδεχτεί το λάθος του". Οχι οτι τώρα που βγήκε ανοιχτά και παραδέχτηκε το λάθος του κόμματος όλοι αυτοί θα αλλάξουν στάση, αλλά λέμε... Αλλωστε είχε ήδη γίνει δημόσια αυτοκριτική του κόμματος σε κείμενο της ΚΕ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Μα ο Κουτσούμπας ήταν απολύτως έτοιμος και εύστοχος σε όλες τις απαντήσεις. Δε θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο γιατί απλά θα έπαιζε το παιχνίδι τους. Να είσαι σίγουρος πως αυτό επιδίωκαν. Άλλωστε η τοποθέτηση- κατηγορητήριο είχε σαφέσαστο στόχο να προκαλέσει εκνευρισμό, αμηχανία , μισόλογα , "επίθεση" κλπ.
Ο τίλος προβοκάτσια έχει να κάνει με τον όλο σχεδιασμό και επιδίωξη όλων αυτών που "οργώνουν" τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο κατηγορώντας το ΚΚΕ σαν στυγνό εργοδότη. Απλά χτες προσπάθησαν να οπτικοποιήσουν τον όρο " ΚΚΕ -στυγνός εργοδότης".
Δεν πήρα μόνο την απάντηση που έπρεπε, αλλά τους εξαφάνισε και τους ξεγύμνωσε.

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

Μωρέ όχι μόνο προβοκάτσια που εντέλει γύρισε μπούμερανγκ σ' όσους την σκαρφίστηκαν και σ' αυτόν που την εκτέλεσε,
αλλά και τυχοδιωκτισμός-καιροσκοπισμός, ήταν αυτή η ενέργεια.