Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εκπαιδευτικοί: Κινητοποίηση ενάντια στο πρόγραμμα «teachers4europe» την Τετάρτη


Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα προχωρούν την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ενάντια στο πρόγραμμα «teachers4europe».
Το εν λόγω πρόγραμμα, που έχει εκπονηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου, σε ρόλο προπαγανδιστή, να διδάσκουν στους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού τις σαπισμένες αξίες της ΕΕ.
«Έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τα "έργα και τις ημέρες" της ΕΕ κι όχι να μπολιάζουμε τους μαθητές μας με τις σάπιες αξίες της», δηλώνουν σωματεία των εκπαιδευτικών.
Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει οι εξής σύλλογοι: Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», Παγκρατίου - Βύρωνα - Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη», Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Θουκυδίδης», Ανατ. Αττικής «Σωκράτης», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» και Ν. Ιωνίας - Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης».
Επίσης, η FISE (Παγκόσμια Οργάνωση των Εκπαιδευτικών - μέλος της ΠΣΟ) συμμετέχει στην κινητοποίηση, καταδικάζοντας την προσπάθεια της ΕΕ να προσαρμόσει την εκπαίδευση και το περιεχόμενό της στα συμφέροντα των μονοπωλίων.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: