Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανία: Ο καπιταλισμός είναι η αιτία της φτώχειας


Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θεωρεί ότι ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας και η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.
Η δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη και στην οποία συμμετείχαν 1.400 πολίτες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 59% των Γερμανών στο ανατολικό τμήμα της χώρας θεωρεί πως τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Δυτική Γερμανία ανέρχεται στο 37%. 
Το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς Die Linke παραμένει ισχυρό στην πρώην Ανατολική Γερμανία, 25 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την επανένωση της Γερμανίας το 1990.
Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι δεν υπάρχει αληθινή δημοκρατία στη χώρα τους διότι η βιομηχανία έχει πολύ μεγάλη πολιτική επιρροή και η φωνή των ψηφοφόρων έχει πολύ υποδεέστερο ρόλο.

Πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: