Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πάτρα:Η κυβέρνηση δεν εγκρίνει τη μισθοδοσία υπαλλήλων

Στο Κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς καν να το εξετάσει, έστειλε ο Επίτροπος το θέμα της επανυποβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας, Θόδωρος Τουλγαρίδης, τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «ο Επίτροπος αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα της μισθοδοσίας των 16 εργαζομένων στο Κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο, αποφεύγοντας να εξετάσει την επανυποβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Πρόκειται για μηχανισμούς (Επίτροπος και Ελεγκτικό Συνέδριο) που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών και που, απ' ό,τι φαίνεται και με τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Θυμίζουμε πως πρόκειται για εργαζόμενους που το ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού αποφάσισε να προσληφθούν, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες βασικών δομών του Κοινωνικού Οργανισμού.
Εχουμε τοποθετηθεί συνολικά σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου για τη μη έγκριση της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Γνωρίζουμε πως η πολιτική που υλοποιεί πιστά κατευθύνσεις της ΕΕ, που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και το κέρδος, είναι αυτή που φέρνει συνολικά τους εργαζόμενους στη σημερινή τους κατάσταση (ανεργία, ευέλικτες μορφές εργασίας χωρίς δικαιώματα).
Γνωρίζουμε, επίσης, πως από τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ, ως βασικό της σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων και όχι την ανακούφιση του λαού, αλλά ούτε και την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του τελευταίου διαστήματος.
Με κάθε τρόπο θα διεκδικήσουμε την πληρωμή των εργαζομένων μας. Με κάθε προσπάθεια θα υποστηρίξουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και των δομών μας.
Καλούμε τη νέα κυβέρνηση να πάρει θέση, να υπογραφούν τώρα οι μισθοδοσίες των εργαζομένων χωρίς άλλες χρονοτριβές.
Ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση χρηματοδότηση των δήμων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με σταθερή εργασία, προκειμένου να καλύψουμε τις επείγουσες λειτουργικές μας ανάγκες»
Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: