Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Π. Καμμένος: Σχέδιο Β' για χρηματοδότηση από ΗΠΑ, Ρωσία ή Κίνα

Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να στραφεί για χρηματοδότηση και σε άλλες χώρες σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός ΆμυναςΠάνος Καμμένος.
«Αυτό που επιθυμούμε είναι τη συμφωνία, αν ο μη γένοιτο δεν υπάρξει συμφωνία και δούμε ότι η Γερμανία παραμένει άκαμπτη και θέλει να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα, τότε θα έχουμε την υποχρέωση να πάμε σε ένα plan B», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».
Στη συνέχεια εξήγησε ότι το σχέδιο Β' σε περίπτωση που η Ευρωζώνη «κλείσει παρανόμως τη στρόφιγγα» της χρηματοδότησης, είναι να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλες χώρες. Όπως είπε, μπορεί να είναι κάλλιστα οι ΗΠΑ, μπορεί να είναι η Ρωσία, μπορεί να είναι η Κίνα ή άλλες χώρες.
Επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα παζάρι ξένο προς τα λαϊκά συμφέροντα που αφορά ιμπεριαλιστικά κέντρα και επιχειρηματικούς ομίλους, υποστήριξε ότι η χρηματοδότηση αυτή θα μπορούσε να έχει ως αντίτιμο την παράδοση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Σύμφωνα με όσα είπε, ήδη οι ΗΠΑ έχουν ενδιαφερθεί για τον ορυκτό πλούτο της χώρας και μία «διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα εκδόσεως ομολόγων μελλοντικών κερδών».
Ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση «σύγκρουσης» με τους εταίρους. «Εάν συγκρουστούμε, βεβαίως και ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα έχει τον λόγο εάν χρειαστεί, με οποιοδήποτε μέσο» τόνισε.
Σε σχέση με τη μείωση του κρατικού χρέους που επιθυμεί η κυβέρνηση, προκειμένου να «απελευθερώσει» χρήματα για τη στήριξη των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων, σημείωσε ότι ζητούμενο είναι να υπάρξει «κούρεμα», ανεξαρτήτως με ποιον τρόπο θα γίνει και πώς αυτό θα ονομαστεί.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: