Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Ιδού ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης   αποφάσισε και κάλεσε τα μέλη του  για συμμετοχή στα συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης, για τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη. Είναι αυτά τα συλλαλητήρια που εμφανίζονται ως «αυθόρμητα», μέσω διαδικτύου κλπ…
Σε τι κάλεσαν όμως τους εργαζόμενους να δώσουν στήριξη;
Κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν μια διαπραγμάτευση για τον τρόπο που θα πληρώσει ο λαός ένα χρέος, που όμως δεν είναι δικό του και δεν ευθύνεται για τη δημιουργία του. Δηλαδή, καλούν τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση που δεν διεκδικεί τη μονομερή διαγραφή του χρέους, αλλά στο πως οι εργαζόμενοι θα (ξανά)πληρώσουν το χρέος της πλουτοκρατίας
Τους κάλεσαν  να στηρίξουν μια διαπραγμάτευση, που θεωρεί δεδομένο το "λιτό βίο" του λαού, δεδομένη τη μη επιστροφή όσων χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια και την ίδια ώρα πασχίζει να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τους κάλεσαν    να στηρίξουν μια διαπραγμάτευση, μέσα στο αντιλαϊκό πλαίσιο της Ε.Ε. και με σεβασμό στους θεσμούς της, που θα καταλήξει σε συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, αφού οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν, όπως λέει ο πρωθυπουργός, που είναι υπέρ των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και ο Υπουργός Οικονομικών, που συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου.

Τους κάλεσαν  να πάρουν θέση στον πόλεμο ανάμεσα στα αμερικανικά μονοπώλια (Ομπάμα) και στα γερμανικά μονοπώλια (Μέρκελ)-και από κοντά τα ελληνικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα ρωσικά-για το ποιος θα πληρώσει και ποιος θα κερδίσει από την κρίση, από την ισοπέδωση των λαών, την οποία όλοι προωθούν στις χώρες τους και κανένας δεν αμφισβητεί.
 Τους κάλεσαν να στηρίξουν τη συνεργασία μεταξύ του ΟΟΣΑ και της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της σχεδίου, που θα κάνει την Ελλάδα …«μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός. Μόνο που οι μεταρρυθμίσεις που έχει κατά καιρούς εισηγηθεί ο συγκεκριμένος οργανισμός - Παιδεία, Υγεία, εργασιακές σχέσεις, κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα κ.ά. - θεμελιώνονται στη βάση της πλήρους ανατροπής κεκτημένων του λαού. Γνωστές είναι οι εκθέσεις   του ΟΟΣΑ για την παιδεία και πιο γνωστά τα μέτρα που προτείνει.
Τους κάλεσαν  να παλέψουν κάτω από ξένη σημαία, κάτω από τη σημαία όσων κάνουν μαύρη τη ζωή του λαού, ενάντια στα ταξικά του συμφέροντα.
Είναι αυτονόητο ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταψήφισαν την πρόταση αυτή. Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη συμμετοχή του εκεί, σε τέτοιες δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις, που όμως προβάλλονται κατά κόρον από τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως γινόταν και με τις πλατείες. Το αντίθετο. Θα γίνει ντεκόρ σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός του...
Το κίνημα πρέπει να σηκώσει τη δική του σημαία και με αυτή να διαδηλώνει για τη μονομερή κι ολοσχερή διαγραφή του χρέους, γιατί δεν είναι του λαού, για αποδέσμευση από τα σιδερένια δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και νοικοκύρη στον τόπο του.
Αυτή η σύγκρουση με τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις ενώσεις τους και τις κυβερνήσεις τους είναι αναγκαία και μόνο αυτή η σύγκρουση, αυτή η γραμμή πάλης, μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού. Σε αυτή τη σύγκρουση, σε αυτό τον πόλεμο, το ΠΑΜΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις.
Αυτή είναι η μόνη προοπτική για το λαό, αυτή πρέπει να υπηρετήσει το κίνημα και να γυρίσει την πλάτη στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τις συνιστώσες του τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που όπως και ο προηγούμενος κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, θέλει το κίνημα στην υπηρεσία της κυβέρνησης, για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας:

Καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μη γίνουν ντεκόρ σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός τους. Να μην υιοθετήσουν τις ανάγκες και τα θέλω των εκμεταλλευτών ως δικές τους ανάγκες. Να μη χαμηλώσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους. Να μη διαγράψουν τίποτα από τα χαμένα. Να απαιτήσουν κι όσα ακόμα δικαιούνται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: