Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Aπό όσα ψηλότερα πέφτεις, τόσο περισσότερο χτυπάς

Άρθρο  ήρθε στο e-mail  και το δημοσιεύουμε.


Η στιγμή της...συγκίνησης του πρωθυπουργού
Τελικα είναι χαρισματικός ο Τσιπρας. Καταφερνει να διεγειρει συναισθηματα! Και το εκμεταλευεται. Επαξια τον αβανταρουν οι Βαρουφακης, Παππας, Γαβριηλιδης και λοιποι προοδευτικοι ΑΝΕΛ.

   Σημερα που ο μηνας εχει ενιά(…) όλα τα μιντια εχουν φουσκωσει από εθνικη περηφανεια. Οι οθονες της τηλεορασης ξεχειλισαν πατριωτισμο και πλυμηρισαν ολα τα σπιτια της χωρας. Γυρω μου, πολοι ανθρωποι που μιλησα, νοιωθουν μια εξαρση του εθνικου τους συναισθηματος. Δεξιοι, κεντρωοι, αριστεροι, καποιοι που ψηφισαν χρυση αυγη, ακομη και μερικοι κουκουεδες ενοιωσαν το παρορμητικο τους να παλεται!   
   Θυμήθηκα τον κομουνιστη ποιητη Γιανη (κι΄εκεινον…) Ριτσο:
 «…τραβηξανε ψηλα, πολυ ψηλα, δυσκολο πια να χαμηλωσουνε. Δυσκολο και να δουν το μποϊ τους…»
  Πραγματικα η διαπραγματευση, τωρα, είναι σκληρη, σε συγκριση με την προηγουμενη συγκυβερνηση. Μονο που διαπραγματευεται την αντιθεση ευρώ-δολαριου… και τις εσωτερικες διαφορες των ολιγαρχων (εδώ φυτρωνει η στηριξη από την Γιανα -κι΄αυτη…- Αγγελοπουλου) και εχει σηκωσει ένα συνεφο συνεγερσης, που μεσα του, εκτος των άλων, κρυβουν:
    ~Την διαπιστωση τους ότι η Ευρωενωση θυμιζει τον Υπαρκτο Σοσιαλισμο και την Σοβιετικη Ενωση (προεκλογικα ομως κατηγορουσαν το ΚΚΕ που δεν τους στηριζε). Οι αριστερουληδες.
   ~Την θεση τους πως  η ανακτηση της λαϊκης μας κυριαρχιας φτανει μεχρι την τηρηση των δεσμευσεων της κυβερνησης του, στους κανονες της Ευρωπαϊκης Ενωσης και στη στρατηγικη ενισχυσης των επιχειρηματικων ομιλων. Πηγε πιο πισω ακομα και απο το προγραμα πτωχοκομειου της Θεσσαλονικης. Οι αριστερουληδες.
   ~ Η νεα κυβερνηση εργαζεται ωστε να συνδυασει τις θεσμικες και δημοσιονομικες υποχρεωσεις που απορεουν από τη συμετοχη της χωρας μας στην Ευρωζωνη, και οτι ο σεβασμος των δημοσιονομικων στοχων του Συμφωνου Σταθεροτητας και Αναπτυξης αποτελει ευρωπαϊκη υποχρεωση της χωρας. Οι αριστερουληδες.  
  ~Η επιτευξη ισοσκελισμενων προϋπολογισμων δεν ειναι θεμα δεσμευσεων προς τους εταιρους. Ειναι η προϋποθεση της οικονομικης μας αυτοδυναμιας και αρα της εθνικης μας κυριαρχιας. Ειναι η προϋποθεση για μια ισχυρη διαπραγματευση.Οι αριστερουληδες.        
  ~Αυξηση του κατωτατου μισθου στα 751 ευρώ, που ομως θα γινει σταδιακα μέχρι το 2016, και με κινητρα-επιδοτησεις για τους μεγαλοεπιχειρηματιες. Καμια κουβεντα για ξηλωμα του αντεργατικου πλεγματος των ελαστικων μορφων απασχολησης. Οι αριστερουληδες.
 ~Η νεα κυβερνηση θα στηριξει τις ιδιωτικες επενδυσεις που μπορουν να παιξουν κομβικο ρολο στην προσπαθεια της παραγωγικης ανασυγκροτησης… Οι αριστερουληδες.
  ~Για το τραπεζικο συστημα, ανεφερε την ιδρυση ενδιαμεσου δημοσιου φορεα για τη διαχειριση των κοκινων και επιχειρηματικων δανειων και απαγορευσε καθε πλειστηριασμο πρωτης κατοικιας, ομως δεν ανεφερε τι θα γινει μετα... Καιιδρυση αναπτυξιακης τραπεζας, για την υπερβαση της χρηματοδοτικης ασφυξιας και την ουσιαστικη διευκολυνση της παραγωγικης συγκροτησης της  χωρας. Κι΄άλες τραπεζες;… Οι αριστερουληδες.
   ~Καλιεργουν την αντιληψη πως για νασαι αξιοπρεπης πρεπει να μην εισαι φτωχος. Και βαφτιζουν την λιτοτητα λιτο βιο… Οι αριστερουληδες.   
   ~Ζητησε από το λαο να βαλει πλατη. Βασταζο τον θελουν και παλι… Οι αριστερουληδες.
Ωρε εληνες για καντε λιγο κράτει! Περιμεντε να πεσει ο κουρνιαχτος! Γιατι απ΄ οσο ψηλοτερα πεφτεις τοσο περισοτερο χτυπας…
 Βαλτε τη πλατη σας (ξέφωρτη), κολητα στην πλατη του διπλανου και οργανωθειτε! Αντιπαλος είναι το κεφαλαιο, οι βιομηχανοι, οι τραπεζιτες,οι εφοπλιστες! Η Ευρενωση, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ!
                                                                                                                           (γιωπαπ)
                                                                                                                                   γιωργηςπαπαϊωανου

Δεν υπάρχουν σχόλια: