Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Λύνονται οι γλώσσες στα εκλεκτά ακροατήρια

Οταν οι πόρτες κλείνουν, οι γλώσσες των κυβερνητικών παραγόντων φαίνεται να λύνονται. Ο Γ. Βαρουφάκης παραβρέθηκε και μίλησε σε πολυπληθή ομάδα επενδυτών στο Σίτι του Λονδίνου, προχτές, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών. Ενώπιον άνω των 100 εκπροσώπων επενδυτικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων, επενδυτών, μεγάλων οίκων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Bank of America, Merrill Lynch και Deutche Bank, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να εξέφρασε την προτίμηση της κυβέρνησης στον ΟΟΣΑ αντί της τρόικας. Σημειώνουμε ότι την επόμενη βδομάδα αναμένεται στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού. Σημειώνουμε, επίσης, για όσους αγνοούν ότι πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό, τις προτάσεις του οποίου, την περιβόητη εργαλειοθήκη, κατακεραύνωνε ως καταστροφικές προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το περιεχόμενό τους ήταν εξόφθαλμα αντιλαϊκό. Οπως, άλλωστε, εξόφθαλμα αντιλαϊκές είναι όλες οι κατά καιρούς συστάσεις του συγκεκριμένου οργανισμού, απ' την εμπορευματοποίηση της Παιδείας έως το πλήρες σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων κ.λπ.
Ο Γ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χρέους αλλά ανταλλαγή ομολόγων, ότι θα επιδιώξει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με πρωτογενή πλεονάσματα έως 1,5% (τα γνωστά ματωμένα πλεονάσματα που ο λαός τα πληρώνει βαριά), ότι ακόμα δε θα αναστρέψει την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ (της «κότας με τα χρυσά αυγά», που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την παράδοσή της στους ιδιώτες), άφησε να εννοηθεί ότι δε θα εναντιωθεί στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, ενώ υπερασπίστηκε το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου. Τέλος, τους καθησύχασε ότι αυτό που επιδιώκεται είναι παράταση του υφιστάμενου προγράμματος έως την 1η Ιούλη, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία.

Κατόπιν αυτών, δεν είναι να απορεί κανείς που «οι παριστάμενοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι επειδή ο υπουργός τούς φάνηκε ευέλικτος», όπως κατέγραψε ο αστικός Τύπος...
Αναδημοσίευση από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: