Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Aς ξαναδούμε λοιπόν....

... κάποιες απαντήσεις που έδινε το ΚΚΕ προεκλογικά. Ας ξαναδούμε για ποιο πράγμα προειδοποιούσε , για ποιο ή ποια πράγματα δεσμευόταν, πως έβλεπε την κατάσταση να εξελίσεται.
 Είναι χρήσιμο φίλοι και σύντροφοι αυτή τη φορά  να κουβεντιάσουμε  πιο ψύχραιμα με τον κόσμο χωρίς την πίεση της ψήφου. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται. Απλά όσο σαπίζει τόσο επικίνδυνος γίνεται. Να μιλήσουμε και να εξηγήσουμε το πρόγραμμα της Λαϊκής Εξουσίας, γιατί υπάρχει τέτοιο, να βγάλουμε τους εργαζόμενους από την απογοήτευση. Να εξηγήσουμε αυτό που με έμφαση έβαλε το ΚΚΕ προεκλογικά. Δεν έχουν καμιά δουλειά οι σημαίες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΔΣΕ δίπλα δίπλα με αυτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όποιος ευαγγελίζεται κάτι τέτοιο δεν είναι αριστερός με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Η αριστερά ή αριστεροί , παρόλες τις διαφορές με τους κομμουνιστές, ποτέ δεν έβλεπαν με καλό μάτι ολους αυτούς του ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ παλιά, ΕΕ τώρα.)
Να είμαστε έτοιμοι. Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ
Δείτε παρακάτω ένα προεκλογικό βίντεο και ένα κειμενάκι και σκεφτείτε ότι ισχύουν   και τώρα που τα αστικά κόμματα άρπαξαν τη ψήφο και "από δω παν κι οι άλλοι" , γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν αναπτύσσει κενό, απατεωνίστικο, προεκλογικό λόγο. Ότι λέει είναι ακριβώς έτσι.

«Γιατί το ΚΚΕ να μη δώσει έστω ανοχή σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»

Το ζήτημα της συμμετοχής ή ανοχής του ΚΚΕ σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τεθεί στις εκλογές του 2012. Η συζήτηση τότε ήταν για μία κυβέρνηση που θα καταργούσε από την πρώτη μέρα το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια και δικαιώθηκε για τη στάση του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τις κούφιες, όπως αποδείχτηκε, διακηρύξεις του.
-Όποιος ζητάει ανοχή έχει λερωμένη τη φωλιά του. Ακόμα και η λέξη “ανοχή” προδίδει την ενοχή τους. Γιατί να φοβούνται τη λαϊκή συμμετοχή, την φωνή των αγώνων, αφού λένε ότι έχουν τη λύση για τα προβλήματα της νεολαίας; Αυτό που θέλουν από τη νεολαία και το λαό ουσιαστικά είναι λευκή επιταγή.
-Αν κάνει κάτι τέτοιο το ΚΚΕ θα πάψει να είναι αξιόπιστο. Το ΚΚΕ είναι κόμμα εγγύηση για τη νεολαία και το λαό, γιατί συγκρούεται με το σύστημα και τους εκπροσώπους του. Γιατί παλεύει καθημερινά με στόχο να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία.
-Την μπανανόφλουδα της ανοχής δεν πρέπει να την πατήσει κανείς, είτε προκύψει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ από την επόμενη μέρα των εκλογών, άσχετα από το ποιο κόμμα ή κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση, θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Για να παρθούνε πίσω τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, να πάρουμε έστω και μικρές ανάσες ανακούφισης. Θα παλεύει σταθερά μέχρι να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: