Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας:Όχι στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας


Εξόρμηση με ανακοίνωση, στην παραλία της Καραθώνας , του Δήμου Ναυπλίου, έκαναν μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργολίδας καταγγέλλοντας  το ξεπούλημα περιοχών της Αργολίδας ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικής σημασίας όπως είναι η παραλία της Καραθώνας , η Ακροναυπλία, η παραλία Κονδύλι,105 στρέμματα στον   υδροβιότοπο μεταξύ Νέας Κίου -Ναυπλίου, έκταση 11,5 στρεμμάτων δίπλα στον Αγ.Αναστάσιο στο Ναύπλιο.
Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή συσπείρωση Αργολίδας αναφέρει:
Κάλεσμα συσπείρωσης ενάντια στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας
 Το ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας, σε όλη την Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν, προκειμένου να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και να δώσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους νέους χρυσοφόρους τομείς δράσης, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Η όψιμη αγωνία και αγωνιστικότητα, για την τύχη της δημόσιας περιουσίας, όλων αυτών που στήριξαν στην πράξη, κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης, ή έβαλαν πλάτη για να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που οδήγησαν στην εξαθλίωση το λαό, είναι τουλάχιστον υποκριτική και στόχο έχει να συγκαλόφει τις ευθύνες τους αφού όλες οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αποδεχτεί το μονόδρομο της Ε.Ε., άρα και τους στρατηγικούς επενδυτικούς σχεδιασμούς της, που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο και ξεπουλάει τα πάντα.
Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη της κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, τέτοια ανάπτυξη επαγγέλλεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με την «υγιή επιχειρηματικότητα» μπροστά στο φιλικό του ακροατήριο ΣΕΒ.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι συμπλέουν στο ότι η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους θα σβήσει και στο πλαίσιο αυτό δίνουν σε ιδιώτες υπηρεσίες των δήμων όπως καθαριότητα φωτισμός κ.λ.π. και έχουν τεράστιες ευθύνες οι δήμαρχοι γιατί ο λαός θα πληρώνει όλο και περισσότερα..
Δήμαρχοι περιφερειάρχες, αντιπερειφερειάρχες, εργατικά κέντρα είναι κρίκοι στην αλυσίδα υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, άρα είναι απέναντι από το λαό κι όχι μαζί με το λαό.
Παραλία Καραθώνα
Πώς λοιπόν μπορούμε να συμπορευτούμε στον αγώνα της διεκδίκησης με αυτούς που υποκριτικά ζητούν να αφήσουμε τις κομματικές ταυτότητες, και να ενωθούμε δήθεν όλοι μαζί ενάντια στο ξεπούλημα της περιουσίας του λάου, αφού αυτοί αποδεδειγμένα δεν είναι με το λαό;
Το όλοι μαζί ενωμένοι έχει νόημα όταν απευθύνεται στον Αργολικό λαό που χάνει τον πλούτο και την περιουσία που του ανήκουν κι όχι σ' αυτούς που βρίσκονται με την πλευρά αυτών που του τα παίρνουν.
Υδροβιότοπος Νέας Κίου
Και προπαντός δεν απευθύνεσαι στους υπουργούς και βουλευτές του νομού που είναι αυτοί που εργάζονται καθημερινά για την εφαρμογή της καταστροφικής για το λαό πολιτικής, άρα και το ξεπούλημα.
Η παραχώρηση των δημόσιων εκτάσεων στους Δήμους ή τις περιφέρειες δεν είναι λύση καθώς μια τέτοια εξέλιξη συνιστά ιδιωτικοποίηση από άλλο δρόμο, με την οποία πάλι ο δημότης θα κλιθεί να βάλει το χέρι στη τσέπη.
Παραλία Κονδύλι
Γι' αυτό, η γη οι παραλίες και οι ακτές, οι πλουτοπαραγωγικοί και φυσικοί πόροι, αεροδρόμια λιμάνια πρέπει να ανήκουν αδιαπραγμάτευτα στο λαό. Να είναι λαϊκή περιουσία.
Οι παραλίες να μείνουν αποκλειστικά δημόσιες με διασφάλιση πόρων για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία τους και να διασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση σε όλους.
Να μην πουληθεί ούτε σπιθαμή δημόσιας γης και περιουσίας.
Η Καραθώνα, η ιστορική Ακροναυπλία και όλα τα υπόλοιπα που ξεπουλιούνται σε όλο το νομό, ανήκουν αποκλειστικά στον Αργολικό λαό και δεν θ' αφήσουμε νατού τα πάρουν.

Καλούμε το λαό της Αργολίδας να συμπορευτεί σε κοινό αγώνα με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που τον οδηγεί όλο και πιο βαθειά στη φτώχεια και την εξαθλίωση , στην αρπαγή του πλούτου και της περιουσίας του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: