Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ικανοποιημένοι οι εργοδότες από την πορεία της απασχόλησης στην Ελλάδα

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι εργοδότες για την πορεία της απασχόλησης στη χώρα μας, ενώ αυξάνεται η εμπιστοσύνη τους στην αγορά, την ώρα βέβαια που εργατική τάξη και λαϊκά στρώματα μετρούν τα αποκαΐδια της ζωής και των δικαιωμάτων τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας της «Manpower» για τις Προοπτικές Απασχόλησης, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων εργοδοτών στην οικονομία, ενισχύθηκε για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα της «Manpower», με βάση τις απαντήσεις αντιπροσωπευτικού δείγματος 750 εργοδοτών, ο Δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο +8%, σε συνέχεια της εποχικής του προσαρμογής και οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών για την πορεία των προσλήψεων είναι θετικές για οκτώ από τους εννέα τομείς της οικονομίας.
Και πώς να μην είναι ικανοποιημένοι οι εργοδότες αφού η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, δουλεύουν για αυτούς και την κερδοφορία τους.
Συγκεκριμένα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εργοδότες κερδίζουν από: Μείωση των μισθών, ζεστό χρήμα μέσω προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, φοροαπαλλαγές και μείωση της φορολογίας, «ευέλικτο κράτος» με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, απελευθέρωση απολύσεων, χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ρυθμίσεις των κυβερνώντων που ευνοούν τους εργοδότες στη χώρα μας.
Για να μην αναφέρουμε και τις βασικές κεντρικές επιλογές, όπως εμπορευματοποίηση παιδείας και υγείας και ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών και φορέων που ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, απελευθέρωση αγορών για να επιταχυνθεί η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, αλλαγή του νόμου για τη συνδικαλιστική δράση που τελικά την περιορίζει, και τόσα άλλα που διευκολύνουν τη ζωή των εργοδοτών.
Τελικά, είναι ωραίο να ζεις στον καπιταλισμό, αρκεί να είσαι εργοδότης! 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: