Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Όλοι μαζί να μπλοκάρουμε τα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                         
                                                                    
Όλοι μαζί να μπλοκάρουμε τα σεμινάρια των διευθυντών
για την αξιολόγηση

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Η αξιολόγηση δεν πέρασε στη συνείδηση των επαιδευτικών και πολλών γονιών. Τα «ερωτηματολόγια» που κυκλοφόρησαν πρόσφατα («κλειδωμένα» ή ξεκλείδωτα), δείχνουν ότι όλη η ιστορία με τις «ομάδες εργασίας» είναι απλώς πρόσχημα και προσπάθεια να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Αποτελούν «μάθημα υποταγής και συμμόρφωσης». Δε μετρά ούτε η γνώμη μας, ούτε οι όποιες απόψεις μας. Αυτό άλλωστε έχει γίνει πάντα μέχρι τώρα. 

Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, για να περάσει από τους Συλλόγους Διδασκόντων, η άρνηση στην αυτοαξιολόγηση και να ψηφιστεί το κείμενο του Συλλόγου.
Τώρα, είναι η ώρα των σεμιναρίων των Διευθυντών.
Η Διεύθυνσης της Β΄ Αθήνας, μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να καλέσει τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε σεμινάρια στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης». Μάλιστα «κυκλοφόρησε» μια «φήμη», ότι σχεδιάζουν την Τετάρτη 11/6, να τους καλέσουν σε επτά διαφορετικά σημεία (σχολεία) την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, για να μας … δυσκολέψει.

1.      Το Δ. Σ του Συλλόγου μας καλεί τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να μη λάβουν μέρος  στα σεμινάρια αυτά, όταν κληθούν από το Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας,  συμμετέχοντας μαζικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε.  για τους διευθυντές, για να μην πάρουν μέρος σ΄ αυτά τα σεμινάρια. Τώρα είναι η ώρα να δείξουν αν είμαστε «όλοι μαζί» ή αν εκείνοι είναι «απέναντι».
2.      Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα :
·         Να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει από τους Συλλόγους της Β΄ Αθήνας (όπως έγινε μέχρι τώρα σ΄ όλη την Ελλάδα, όπου επιχειρήθηκε να γίνει τέτοιο σεμινάριο), προκειμένου να μπλοκαριστεί το σεμινάριο.
·         Να συμμετέχουν γι  αυτό το σκοπό στη διευκολυντική στάση εργασίας, που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, για την ακύρωση στην πράξη κάθε προσπάθειας  εφαρμογής των διαδικασιών της Αξιολόγησης.
·         Τη 48ωρη απεργία για τους διευθυντές και τη στάση εργασίας για όλους τους συναδέλφους, θα την κηρύξουμε αμέσως μόλις κοινοποιηθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των σεμιναρίων, προκειμένου με τη μαζική συμμετοχή μας να ακυρώσουμε την  πραγματοποίησή τους έστω και αν ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή.
3.      Καλούμε τους όμορους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις Ε.Λ.Μ.Ε. να συμμετέχουν και να στηρίξουν την κινητοποίηση των Συλλόγων της Β΄ Αθήνας.
4.      Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων (που πολλοί έχουν ήδη πάρει αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση), αλλά και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Όλοι μαζί να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια  εφαρμογής της Αξιολόγησης.
Όλοι μαζί να βάλουμε φραγμό στο «Νέο Σχολείο».


Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                          ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: