Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνελήφθη για απόπειρα βιασμού ο Στρος Καν

 Παραθέτω την είδηση  χωρίς σχόλια. Φαντάζομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κάνουν την ίδια ακριβώς σκέψη. Άργησε να συλληφθεί για βιασμό. Έπρεπε να τον έχει συλλάβει ο ελληνικός λαός και αυτόν και  όλη την  ντόπια πλουτοκρατία. 

 Από το ΕΘΝΟΣ

Το περιστατικό συνέβη στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, το οποίο βρίσκεται στην Times Square, την πλέον κεντρική και αναγνωρίσιμη πλατεία της αμερικανικής μεγαλούπολης. Aνύποπτη η 32χρονη καμαριέρα μπήκε στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου για να την καθαρίσει. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εκπρόσωπο της αστυνομίας η εργαζόμενη πίστευε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς στη σουίτα, η διαμονή στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, κοστίζει 3.000 δολάρια ημερησίως.τρος Καν, σύμφωνα με τις καταγγελίες εμφανίστηκε μπροστά της γυμνός και άρχισε να κυνηγά την 32χρονη στον διάδρομο της σουίτας, η οποία διαθέτει αυτόνομο φουαγιέ, καθιστικό, υπνοδωμάτιο και αίθουσα συσκέψεων.

Άγριο κυνηγητό σε σουίτα 3.000 δολαρίων
Η γυναίκα κατήγγειλε ότι το αφεντικό του ΔΝΤ την τράβηξε δια της βίας στην κρεβατοκάμαρα και άρχισε να της επιτίθεται. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να αντισταθεί, είπε η 32χρονη στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση.
Ο Στρος - Καν την έσυρε στο μπάνιο όπου προσπάθησε να την βιάσει. «Προσπάθησε να της βγάλει τα εσώρουχα αλλά εκείνη κατάφερε να φύγει», είπαν οι αστυνομικοί σύμφωνα με το CNN.
H καμαριέρα μπόρεσε τελικά να ειδοποιήσει την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου που με τη σειρά της κάλεσε αμέσως τους άνδρες της NYPD, της νεοϋορκέζικης αστυνομίας.
Την ώρα που οι αστυνομικοί έμπαιναν στο δωμάτιο, ο Ντομινίκ είχε προλάβει να διαφύγει ξεχνώντας μάλιστα να πάρει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο.
«Έφυγε άρον - άρον» δήλωσε ο ο εκπρόσωπος της NYPD Πωλ Μπράουνι: «Το φερόμενο ως θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρούσβελτ (στο Μανχάταν) όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τους μικροτραυματισμούς που είχε υποστεί.
Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο
Οι αρχές της Νέας Υόρκης κινητοποιήθηκαν αμέσως. Πληροφορήθηκαν ότι ο Στρος Καν είχε προγραμματισμένη πτήση από το αεροδρόμιο για το Παρίσι καθώς τη Δευτέρα επρόκειτο να μεταβεί στις Βρυξέλλες για το κρίσιμο Ecofin που θα συζητούνταν μεταξύ άλλων τα πακέτα διάσωσης για την Πορτογαλία και τη χώρα μας.
Έτσι, επικοινώνησαν αμέσως με την ασφάλεια του αεροδρομίου και ζήτησαν να κρατήσουν με κάθε τρόπο το αεροπλάνο της Air France στο έδαφος. Στο JFK και κάτω από άκρα μυστικότητα ανέλαβαν δράση δύο μυστικοί αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά. Μπήκαν στο αεροσκάφος κυριολεκτικά λίγα δευτερόλεπτα προτού η πόρτα κλείσει.
Δεν προέβαλε αντίσταση
Εντόπισαν τον Στρος Καν να κάθεται στην πρώτη θέση του αεροσκάφους, είπε δικαστικός λειτουργός που παρίστατο στην επιχείρηση. «Δεν προέβαλε καμία αντίσταση» καθώς τον κατέβαζαν από το αεροπλάνο και του ανακοίνωναν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει στα γραφεία της νεοϋορκέζικης Αστυνομίας.
Φήμες και ψίθυροι
Ο θόρυβος και οι φήμες για την έντομη ερωτική ζωή του Στρος Καν και τις «επικίνδυνες» σχέσεις του είχαν μέχρι στιγμής μικρή απήχηση στις πιθανότητές του να αναρριχηθεί στην Γαλλική Προεδρία. Όμως η χθεσινοβραδυνή σύλληψή του τροποποιεί δραματικά πλέον τα δεδομένα και βάζει φρένο στις φιλοδοξίες του.
Όλοι περίμεναν ότι ο Στρος Καν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ο ίδιος πολεμούσε να αντιστρέψει τις κατηγορίες του γαλλικού Τύπου ότι διήγε βίο έκλυτο και πολυτελή…
Ματαιώθηκε η συνάντηση με την Μέρκελ
Οπως ήταν φυσικό, οι συνομιλίες που επρόκειτο να έχουν σήμερα στο Βερολίνο η Αγκελα Μέρκελ με τον επικεφαλής του ΔΝΤ ματαιώθηκαν. «Οι συνομιλίες ματαιώνονται», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης που διευκρίνισε ότι στο Βερολίνο δεν πρόκειται να μεταβεί κάποιος αντιπρόσωπος του επικεφαλής του Ταμείου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου για το «Εθνος της Κυριακής» , ο Στρος-Καν κατά τη σημερινή έκτακτη μετάβασή του στο Βερολίνο θα προσπαθούσε να μεταπείσει την καγκελάριο Μέρκελ ώστε αυτή να συναινέσει στην οριστική διευθέτηση του προβλήματος της Ελλάδας που πιστεύεται ότι θα οδηγήσει σε ηρεμία την ευρωζώνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: