Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ : Στο πλευρό των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας

Με απόφασή του καταργεί τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και δε θα δεχθεί καμία αύξηση ωραρίου των εργαζομένων στο δήμο

Κατάργηση όλων των τροφείων στους εφτά βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πετρούπολης από τη νέα σχολική χρονιά και στους οποίους θα γίνονται δεκτά και παιδιά εργαζομένων στην περιοχή, ακόμα και αν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, εισηγήθηκε η δημοτική αρχή (έχει εκλεγεί με το ΚΚΕ) σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και την οποία ενέκρινε ομόφωνα.
Η διοίκηση του δήμου με την απόφαση αυτή κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση, ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ελαφρύνει από τα οικονομικά βάρη τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Ετσι καταργεί τα τροφεία, τα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιβάλει και επιβάρυναν τις οικογένειες μέχρι και 70 ευρώ για κάθε παιδί. Ταυτόχρονα, και με σκοπό να ανακουφίσει τις οικονομικά - κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες, θέτει στην επιλογή των παιδιών κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και τα μοριοδοτεί ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Και σ' αυτή τη μοριοδότηση δεν αποκλείει ακόμα και παιδιά όσων εργάζονται στην περιοχή, άσχετα αν είναι μόνιμοι κάτοικοι Πετρούπολης.


Στην εισήγηση η δημοτική αρχή εκτός των παραπάνω τονίζει ειδικότερα ότι ο δήμος διεκδικεί:
  • Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των παιδικών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς με πλήρη μισθοδοσία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • 30ωρο και 5ήμερο για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, ως προϋπόθεση για να εξασφαλίζεται η αναγκαία ψυχική και φυσική αντοχή, που απαιτεί η αγωγή και η φροντίδα των παιδιών.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή στα ίδια ακριβώς πλαίσια με τους παιδικούς σταθμούς κινείται και για τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους. Ετσι, όπως έχει αποφασίσει, θα τους λειτουργεί πλέον ο δήμος και θα μειώσει τη συνδρομή για όσους κάνουν χρήση μέχρι και 70% από τις σημερινές που έχουν επιβάλει οι διάφοροι σύλλογοι, στους οποίους είχαν παραχωρηθεί.

Δε θα δεχθεί καμία αύξηση στο ωράριο των εργαζομένων
«Δε θα δεχθεί καμία αύξηση του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης. Αυτό θα ισχύει για όλες τις υπηρεσίες του δήμου». Με αυτή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης στέκεται στην πράξη στο πλάι του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του δήμου ενάντια στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από 2,5 έως και 10 ώρες τη βδομάδα!
Ο Δήμος Πετρούπολης όχι μόνο συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους, αλλά δίνει στην πράξη πολύτιμη βοήθεια στους αγώνες τους αντί να βάζει εμπόδια σε αυτούς και να αποτελεί μηχανισμό υλοποίησης της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής στους δήμους.
Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από την κυβέρνηση στη Βουλή για την αύξηση του χρόνου εργασίας, οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταργήσουν στην πράξη αυτόν το σχεδιασμό. Στην κατεύθυνση αυτή την ίδια μέρα που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στην Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα, η γενική συνέλευση των εργαζομένων. Σε αυτήν αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία αύξηση του ωραρίου, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ «από τις πολιτικές των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια έχουν απολέσει δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρέπει να πούμε όχι άλλες θυσίες. Την κρίση να μην πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι». Στη βάση αυτής της απόφασής τους, της ανυπακοής και απειθαρχίας στην αντεργατική πολιτική, κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί και να πάρει σχετική απόφαση. Οπως και έγινε την ίδια μέρα.
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: