Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Νεκρός 38χρονος ναύτης στο ZENITH

Ήταν πέρσι το καλοκαίρι , όταν ο  χορός ή ο χώρος των αθλίων κραύγαζε για την άρση του καμποτάζ. Και τι δεν ειπώθηκε τότε.  Μέχρι και η Μάγια Τσόκλη είχε επιστρατευτεί και είχε επιστρατεύσει παιδιά του σχολείου ως επιτροπή υποδοχής των τουριστών, για το καλό της εθνικής οικονομίας.  Στην ημερήσια διάταξη  τότε και για πολύ καιρό ήταν η άγρια  επίθεση στο Π.Α.ΜΕ. Δημοσιογράφοι, βουλευτές, εφοπλιστές, έμποροι, συνδικαλιστές, όλοι ωρύονταν επί μέρες για τα δισεκατόμμυρια που χάνει η οικονομία , για το κακό Π.Α.ΜΕ που θέλει να πτωχεύσει η Ελλάδα για  μικροπολιτικούς λόγους. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να σας θυμίσω άλλα, ήταν μια περίοδος  εθνικής σύμπνοιας για τιο καλό της οικονομίας και των κερδών της  πλουτοκρατίας βεβαίως βεβαίως.
Διαβάστε την είδηση τώρα. Και επειδή όπως λένε η σιωπή είναι χρυσός, για τους εφοπλιστές φυσικά, δε νομίζω να πιστεύετε πως θα το ακούσετε πρώτη είδηση το ατύχημα.Πρώτη είδηση ήταν οι κακοί κομμουνιστές που ήθελαν το "κακό της Ελλάδας" τότε , γιατί το "καλό της Ελλάδας" ταυτίζεται με το καλό των εφοπλιστών και της πλουτοκρατίας γενικότερα.

Νεκρός 38χρονος ναύτης
Κόπηκε ο κάβος του καραβιού και του τσάκισε το κεφάλι
«Στον τόπο» έμεινε χτες το πρωί, παραμονή της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ναυτεργατών, 38χρονος ναύτης από την Ινδονησία, πλήρωμα του πλωτού γκέτο της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, του κρουαζιερόπλοιου «ΖΕΝΙΤΗ» με σημαία Μάλτας. Κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Μυκόνου, με ήπιες καιρικές συνθήκες, κόπηκε ο κάβος του καραβιού και τσάκισε το κεφάλι του ναυτεργάτη.
Πρόκειται για το πλοίο, το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ως «πιλότο» για να νομοθετήσει την άρση του καμποτάζ. Δηλαδή, την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην κρουαζιέρα, ώστε, για να αυξάνονται τα κέρδη των εφοπλιστών, να ταξιδεύουν ανενόχλητα πλοία τύπου «ZENITH» στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, με ναυτεργάτες θύματα του διεθνούς δουλεμπορίου και εργασιακές συνθήκες κάτεργου, που τινάζουν στον αέρα κάθε έννοια της προστασίας της ζωής, επιβατών και πληρώματος, στη θάλασσα. Τέτοιο «καθεστώς» προετοιμάζεται και για τα ακτοπλοϊκά πλοία, των οποίων τους ναυτεργάτες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να έχει υπό καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, επειδή αρνούνται να μετατραπούν σε «πληρώματα» όπως του «ΖΕΝΙΤΗ».Στο κρουαζιερόπλοιο «ΖΕΝΙΤΗ» - το οποίο είχε αποπλεύσει από Πειραιά για Μύκονο, Σαντορίνη, Κατάκολο - επέβαιναν 1.448 επιβάτες και 581 ναυτεργάτες πλήρωμα διαφόρων εθνικοτήτων, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στη συνεννόηση. Να σημειωθεί επίσης ότι πέρσι το πλοίο είχε 613 ναυτεργάτες πλήρωμα, ενώ το 2008, είχε 719.

Αποτρόπαιο έγκλημα
«Αποτρόπαιο έγκλημα», χαρακτηρίζουν το χαμό του ναυτεργάτη, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), σε δελτίο Τύπου. «Εφοπλιστές, τονίζουν, κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ έχουν επιβάλει καθεστώς σύγχρονης γαλέρας στα πλοία και οδηγούν τους ναυτεργάτες, από το κακό στο χειρότερο».
Τα σωματεία τονίζουν ότι: «Το "ΖΕΝΙΤΗ" παραμένει ανασφάλιστο, με πολυεθνικό πλήρωμα, με γλωσσική βαβέλ και ναυτεργάτες χωρίς κανένα δικαίωμα που κυρίως μπαρκάρουν μέσα από σύγχρονο δουλεμπορικό κύκλωμα. Μοντέλο που θέλουν να το επιβάλουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων», ενώ αποκαλύπτουν και άλλα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία: τους ναυτεργάτες αυτών των πλοίων «τους λεηλατούν και τους "σκοτώνουν" εφοπλιστές - εργατική αριστοκρατία και συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφορών) - ETF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών), των οποίων στήριγμα είναι και η πλειοψηφία της ΠΝΟ που συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες, καθώς το πρώτο που φροντίζουν (σ.σ. αυτό το "κύκλωμα") είναι οι ναυτεργάτες να μην έχουν συνδικαλιστική οργάνωση και συνδικαλιστική εκπροσώπηση στους τόπους δουλειάς, για να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα έναντι αμοιβής για τους συμβιβασμένους - εξαγορασμένους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, Crew Manager και "συνδικαλιστές"».
Καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν σήμερα μαζικά στην απεργία, «να οργανωθούν και να αγωνιστούν ενάντια στην άθλια φιλοεφοπλιστική πολιτική και να ανατρέψουν τις δυνάμεις που την υπηρετούν συνδικαλιστικά και πολιτικά».
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: