Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Να καταδικαστούν τα φαινόμενα εκφυλισμού.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωση που απευθύνεται ιδιαίτερα προς όλες τις φοιτήτριες και σπουδάστριες, μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 18 Μάη, περιγράφει τα έργα και τις ημέρες της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στην αναπαραγωγή των «προτύπων» - γυναίκας που πλασάρονται από τα ΜΜΕ και διάφορους μηχανισμούς του συστήματος.
Οπως σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, «είναι δεκάδες τα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια από τα τερτίπια που έχουν σκεφτεί η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, ώστε να εγκλωβίζει, να αποπροσανατολίζει με πολλούς μηχανισμούς τις νέες φοιτήτριες, μέσα από τη μόδα, τα ΜΜΕ, να πλασάρουν τη λογική ότι "...εσένα το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι να είσαι όμορφη, πετυχημένη, σεξουαλικό αντικείμενο...", και από την άλλη να φτάνει στο σημείο να εκπορνεύει και να υποτιμά τη νοημοσύνη της κάθε φοιτήτριας στο βωμό της ψήφου».
Στη συνέχεια παραθέτει μερικά από αυτά τα παραδείγματα:
  • Πανεπιστήμιο Πειραιά: Η ΠΑΣΠ έχει πάρτι για άλλη μια φορά! Προεκλογικά σφηνάκια, κεράσματα, ανταλλάγματα για να πουλήσει ο κάθε φοιτητής τη συνείδησή του. Η παράταξη της ΠΑΣΠ «ανακαλύπτει» έναν προκλητικό τρόπο για να διαφημίσει το πάρτι της: Βγάζει αφίσα όπου απεικονίζεται μια φοιτήτρια σχεδόν γυμνή να καλύπτει όσα δεν πρέπει να φαίνονται με ...το όνομα της παράταξης.
  • Πανεπιστήμιο Πειραιά: Στα τραπεζάκια της ΔΑΠ - εκτός από ρουσφέτια και ταξίδια - μοιράζουν περιοδικά παντός τύπου, από οδηγούς νυχτερινής διασκέδασης μέχρι και τσοντοπεριοδικά. Και για του λόγου το αληθές, μερικοί από τους τίτλους των εξώφυλλων και των περιεχομένων είναι αποδεικτικοί: «Σε κατάλαβα από το κορμί», «Η ρουφιανιά αλλάζει επίπεδο», «Αλλη μια μέρα στη δουλειά για τον τίμιο, αλλά όχι φτωχό μάνατζερ», «Η πιο διάσημη πορνολεσβία μπήκε στο σωστό δρόμο»... Τα συμπεράσματα δικά σας...
  • Πάντειο Πανεπιστήμιο: Νέο πάρτι της ΔΑΠ! Η αφίσα της ΔΑΠ παρουσιάζει μια κοπέλα να χορεύει με έναν ηλικιωμένο σε «τρελούς ρυθμούς», καθώς και προκλητικά συνθήματα τύπου: «Αυξάνουμε τα όρια της διασκέδασης, Πάρτι έως τα 69...» που δεν αφήνει υπονοούμενα μόνο για το Ασφαλιστικό.
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Διάλεξη - Εκδήλωση της Ν.Υ.Χ.Τ.Α. (κινηματογραφική ομάδα, όπου συμμετέχουν η παράταξη του ΣΥΝ και η ΕΑΑΚ) με θέμα ...τα ερωτικά φετίχ. Ομιλήτρια ήταν η Ηλέκτρα Γαλανού, συμπρωταγωνίστρια της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην τελευταία της ροζ ταινία!
«Την ώρα που το 30% των φοιτητριών και το 60% των σπουδαστριών δουλεύει, η πλειοψηφία τους σε δουλειές της νύχτας, ανασφάλιστες για 20 ευρώ, με μόνο κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση, η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν ότι εκτός από παρατάξεις των κολεγίων και των δανείων, είναι και οι παρατάξεις της τσόντας και της ξεφτίλας», σημειώνει το ΜΑΣ και καλεί:
«Στις 18 Μάη να καταδικαστούν όλα αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού, να χαλάσουμε τη φιέστα της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Κόντρα σε όλα αυτά, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών δίνει τη μάχη για μια καλύτερη ζωή, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στην υποταγή. Η στάση των ΠΑΣΠ - ΔΑΠ στα συγκεκριμένα ζητήματα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, ειδικά για τις νέες κοπέλες, για τις φοιτήτριες. Στις 18 Μάη ψηφίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_1523.html