Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ειδικός φόρος για την ανέγερση σχολείων απο το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

 Λίγους μήνες μετά το ξεκίνημα λειτουργίας των Καλλικρατικών Δήμων , πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Από τη μια μεριά έχουμε το μοναδικό μεγάλο δήμο που ο δήμαρχος είναι κομμουνιστής, το Δήμο Πετρούπολης, να εφαρμόζει στην πράξη όσα λέει. Να προσπαθεί να ελαφρύνει όσο γίνεται και όσο περνάει από το χέρι του τα βάρη της λαϊκής οικογένειας. Διαβάστε εδώ.
Από την  άλλη, όλοι οι άλλοι που άρχισαν να εφαρμόζουν ότι η Λαϊκή  Συσπείρωση καττάγγειλε ότι θα συμβεί. Την επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων από την πλευρά της Τ.Α.  ¨Ηταν γνωστό σε όλους , άσχετο αν  έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν , ότι τη λειψή έως ανύπαρκτη χρηματοδότηση των νέων δήμων, οι  δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ( και οι αριστερούληδες βεβαίως βεβαίως) θα την υποκαταστήσουν με κανονική φοροεπίθεση στις τσέπες των εργαζόμενων .
Να λοιπόν που ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, επέβαλλε ειδικό χαράτσι για την ανέγερση σχολείων.Από κοντά θα ξεφυτρώσουν και άλλα χαράτσια για δήθεν παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας,κλπ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα , θα δείτε, θα επιβάλλονται χαράτσια για κάθε είδους παροχή. Όλα όσα είχε κατακτήσει η εργατική τάξη, ακόμα και τα πιο στοιχιώδη, θα τα ακριβοπληρώνει τώρα πια.
Όποτε  τώρα όλοι εσείς, ώ ακομματιστοι, τι  πρόκειται να κάνετε; Μα να να βγείτε στις πλατείες, ακομμάτιστα ε, μην σας κακοχαρακτηρίσει ο ΣΚΑΙ και ο ΑΝΤ , και να κάνετε νταντα τους κακούς δημάρχους που κάνουν κακές σκέψεις και κακές πράξεις , τα παλιόπαιδα.
Διαβάστε το ρεπορτάζ του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.


ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Επέβαλε νέο ειδικό φόρο για χτίσιμο σχολείων!
Στις πλάτες του εργαζόμενου λαού φορτώνει ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη το κόστος για την ανέγερση σχολείων, προβάλλοντας ως πρόσχημα την κρίση και την αδυναμία της κεντρικής διοίκησης να εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτούνται. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την επιβολή ειδικής φορολογίας, εμφανίζοντας το νέο χαράτσι ως τη μόνη ρεαλιστική λύση για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο δήμος. Η απόφαση πέρασε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης της ΝΔ που διοικεί το δήμο. Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση της Διοίκησης.
Το ειδικό τέλος που επιβλήθηκε είναι 0,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως, για κάθε ηλεκτροδοτούμενο χώρο. Θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα προορίζεται για αποζημίωση οικοπέδων, ανέγερση και αποπεράτωση σχολικών κτιρίων. Τα ετήσια έσοδα εκτιμούνται σε 1.053.000 ευρώ με υπολογιζόμενο το συνολικά εκτιμώμενο κόστος για την εκτέλεση έργων σχολικής στέγης σε 28.325.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ειδική φορολογία για τα σχολεία θα διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια.
Την αντίθεσή τους στην απόφαση της Διοίκησης του Δήμου εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η ευθύνη του κράτους να εξασφαλίζει δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν Παιδεία σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια να φορτώνεται στις πλάτες του λαού. Κάλεσαν τη διοίκηση του δήμου να διεκδικήσει από το υπουργείο την αναγκαία χρηματοδότηση για την άμεση ολοκλήρωση σχολείων που ήδη κατασκευάζονται και την ανέγερση όσων ακόμα είναι αναγκαία.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης, σημειώνοντας ότι πολύ γρήγορα επιβεβαιώνεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του «Καλλικράτη». Τόνισε τις ευθύνες όλων των κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση που στήριξαν τον «Καλλικράτη». Θύμισε πως προεκλογικά είχε προειδοποιήσει ότι οι πόροι του «Καλλικράτη» θα προέλθουν από τη σκληρή φορολογία της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οτι το «κόστος» της Παιδείας και της Υγείας θα φορτωθεί στο λαό μέσα από την άγρια φορολογία για τις υποδομές και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της περιοχής σε αγώνα για να μην περάσει η αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική.
Προσχηματική ήταν η διαφωνία της παράταξης του ΠΑΣΟΚ που δήλωσε ότι ...η ψυχολογία του λαού δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Η παράταξη που στηρίχθηκε από το ΣΥΝ και τους Οικολόγους διαφώνησε μεν, έσπευσε όμως να προτείνει άλλες δράσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν πόροι (συναυλίες κλπ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια: