Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πρόταση για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης από το ΠΑΜΕ Δημοσίου

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του 902.gr  σχετικά με τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, που έγινε προχτές την Πέμπτη.

Η συνολική πρόταση του ΠΑΜΕ καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις ενώ με ευθύνη του προεδρείου δεν μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση για διαγραφή από τα σωματεία των στελεχών που θα υλοποιήσουν την αξιολόγηση.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν ότι: «ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Δημοσιουπαλληλική Ανατροπή (πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ από το χώρο των ΟΤΑ) τάχθηκαν για μια ακόμα φορά υπέρ μιας άλλης "καλής" αξιολόγησης, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης (...). Πρότειναν μάλιστα να καλέσει η ΑΔΕΔΥ την κυβέρνηση σε διάλογο για το ποιο σύστημα αξιολόγησης πρέπει να εφαρμοστεί. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές (...) βάζουν εμπόδια να εκφραστούν με πιο μαζικό τρόπο οι αγωνιστικές διαθέσεις που έδειξε μεγάλη μερίδα των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) υπερασπίστηκαν τη γραμμή της ΑΔΕΔΥ, έφτασαν στο σημείο να μιλούν για ανάκτηση του κύρους της το τελευταίο διάστημα, αλλά και την ανάγκη να "βρούμε τα πρόσωπα εκείνα που οδήγησαν σε απαξίωση τόσο καιρό την ΑΔΕΔΥ"! Λες και τα πρόσωπα και όχι η πολιτική γραμμή ευθύνονται για την απαξίωση της ΑΔΕΔΥ στα μάτια των εργαζομένων».
Όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ όλες οι άλλες δυνάμεις «από κοινού βρήκαν και θετικό φορτίο στην απόφαση του αστικού δικαστηρίου, που έβγαλε παράνομη την απεργία - αποχή που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και υπερψήφισαν τη συνέχιση της απεργίας - αποχής, αποσυνδέοντας ουσιαστικά την αξιολόγηση από το πραγματικό, αντιδραστικό της περιεχόμενο».

Στην ίδια συνεδρίαση η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση για να τιμήσει το Νίκο Πλουμπίδη. Τέτοιο θράσος οι ξεπουλημένοι.

Διαβάστε την πρόταση του ΠΑΜΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια: